Title Image

Therapie

Kennismaken? 

 

Aanmelden voor therapie bij mij is eenvoudig. Je kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. Samen kijken we of ik je kan helpen bij je vraag. Dat kan binnen één tot twee weken. Ik bel je op het afgesproken moment. Tijdens het kennismakingsgesprek beslissen we of we een afspraak maken voor een intake. De wachttijd tot aan de intake is op dit moment 3 weken. Daarna kunnen we gelijk de behandeling starten. Met een klik op de knop onderaan deze pagina kun je je aanmelden.

 

Wegens vakantie is de praktijk in augustus gesloten. Mails worden wel gelezen, maar wat later beantwoord.

| “Zodat je zelf weer verder kan”

 

In mijn praktijk in Rotterdam centrum help ik volwassenen bij veelvoorkomende psychische problemen. Je kunt met mij contact opnemen: 

  • als je je depressief voelt en daar wat aan wilt doen; 
  • als je iets traumatisch hebt meegemaakt, wat veel invloed heeft op je dagelijkse leven; 
  • als je je onzeker of minderwaardig voelt; 
  • als je last hebt van angsten, waardoor je dingen uit de weg gaat; 
  • of als je zo perfectionistisch bent, dat je niet meer tot rust komt en spanningsklachten hebt. 

Cognitieve gedragstherapie

 

Ik werk met cognitieve gedragstherapie. Daarmee help ik je om anders tegen problemen aan te kijken en om er anders mee om te gaan. Want vaak zijn het niet (alleen) de gebeurtenissen zelf waardoor je je rot voelt of op een bepaalde manier gedraagt, maar de ‘bril’ waarmee je naar omstandigheden kijkt. Daarom onderzoeken we wat je manier van denken is. Stellen we ‘niet helpende’ overtuigingen ter discussie. Ook experimenteren we met gedrag waardoor je je beter voelt.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze therapie heel goed werkt om de meeste psychische problemen op te lossen of te verminderen. Het is in Nederland dan ook een van de meest toegepaste behandelvormen.

EDMR & oplossingsgerichte therapie

 

Naast cognitieve gedragstherapie gebruik ik technieken die er goed bij aansluiten, zoals: 

 

  • Oplossingsgerichte therapie, waarbij we ons richten op wat er wél werkt en hoe je dat kunt uitbreiden.
  • Eye movement desensitization and reprocessing(EMDR). Dit is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis. Zoals een ongeluk, nare seksuele ervaringen of een geweldsincident. 

 

Ook deze technieken zijn bewezen effectief. Daaromvergoeden verzekeraars mijn hulpals psycholoog. 

Lees de folder

 

In deze folder vind je de belangrijkste informatie op een rij. Ook handig om aan je huisarts te geven als je een verwijzing wilt.

 

Download de folder

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij therapie wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees wat anderen daarover zeggen.

 

Heb je een vraag over de kosten? Hier vind je meer informatie over kosten en vergoedingen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet, neem dan gerust contact met me op.

 

Contact

Wil je een afspraak plannen voor een kennismakingsgesprek? Dan kun je deze plannen. Je vult het formulier in en geeft aan wat je klacht is. Upload de verwijsbrief van de huisarts en selecteer het moment waarop je gebeld wil worden.

 

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!