Kosten en vergoedingen

Wat zijn de kosten van een behandeling?

 

De kosten die je betaald voor psychologische hulp hangt af van verschillende factoren. Vanuit je basisverzekering heb je recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ. Wanneer je gebruik maakt van psychologische hulp in de Basis GGZ dan is je eigen risico daar op van toepassing. De kosten en vergoedingen hangen af van verschillende factoren.

Wat vergoed de zorgverzekeraar?

 

Als je een restitutie polis hebt afgesloten dan mag je zelf je zorgaanbieder kiezen en vergoedt de zorgverzekeraar de gemaakte kosten. Als je voor een naturapolis hebt gekozen dan vergoedt de verzekeraar de behandeling met een zorgaanbieder waar zij een contract mee hebben afgesloten. Als je ervoor kiest om in gesprek te gaan met een zorgaanbieder waar zij geen contract mee hebben dan wordt er een deel (meestal 75 tot 90%) vergoedt. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Neem voorafgaand aan de start van de behandeling altijd contact op met je verzekeraar, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan!

Wat kost een behandeltraject?

 

De overheid heeft binnen de basis GGZ drie producten vastgesteld, Kort, Middel en Intensief, ieder met een bijbehorende behandelduur. Aan het begin van de behandeling wordt er een inschatting gemaakt van de behandelduur. De prijs die mag worden gerekend voor een behandelproduct is vastgesteld door de NZa.

 

 

  • Product Kort, 300 minuten (ongeveer 3-5 gesprekken)                €    487,26
  • Product Middel, 500 minuten (ongeveer 6-8 gesprekken)           €    830,23
  • Product Intensief, 750 minuten (ongeveer 9-12 gesprekken)       € 1.301,85

 

Mocht er na het eerste intake gesprek geen verdere behandeling volgen, dan wordt er ‘een onvolledig behandeltraject’ in rekening gebracht.

  • Onvolledig behandeltraject                                                                €   198,88

Wanneer ontvang je een factuur?

 

Aan het eind van de behandeling ontvang je de factuur. Het betalingstermijn is 14 dagen. Daarnaast ontvang je een gespecificeerde factuur die je zelf bij je zorgverzekering kunt indienen.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.