Title Image

FAQ

Therapie

 • Over therapie
  • Hoe kan ik me aanmelden voor therapie?

   Aanmelden voor therapie bij mij is eenvoudig. Je kan je aanmelden via deze link. Je kiest een datum en tijd die past in jouw agenda. Ik bel je op het afgesproken moment voor een kennismakingsgesprek.

    

  • Wat kan ik verwachten nadat ik me aangemeld heb?

   Je maakt eerst een afspraak voor een (gratis) telefonische kennismaking. Daarin hebben we het kort over je klachten, of ik je daarmee kan helpen en met welke vorm(en) van hulp. Ook vertel ik je meer over de kosten van psychologische hulp en wat verzekeraars vergoeden. Als we besluiten om een afspraak te maken, dan vraag ik je twee vragenlijsten in te vullen voor het eerste gesprek.

   In het eerste gesprek, het intakegesprek, bespreken we je klachten uitgebreid. Ik stel je op een gestructureerde manier vragen, waarmee we je hulpvraag goed in kaart brengen. Op basis daarvan maak ik een behandelplan. Dat we bespreken in het tweede gesprek.

   Als we het eens zijn over het behandelplan, voeren we het samen uit. Ik werk met cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat ik je help om anders tegen problemen aan te kijken en nieuwe vaardigheden te oefenen. Daarnaast sta ik je bij om je gedachten te onderzoeken of om rouw te verwerken. Je krijgt ook huiswerk. Zoals een brief schrijven, bepaald gedrag meer of minder laten zien of momenten bijhouden waarop je je angstig, verdrietig of boos voelt.

   Tijdens de therapie onderzoeken we de oorzaken en gevolgen van het probleem en hoe je klachten in stand worden gehouden. Je zult ontdekken dat jouw gedachten over een bepaalde gebeurtenis invloed hebben op je handelen. Met therapie proberen we de angel uit het probleem te halen. Hoe je denkt en hoe je handelt past dan beter bij wat je wenst.

  • Hoelang moet ik wachten voordat ik kan gaan werken aan de oplossing van mijn probleem?

   Ik probeer iedereen zo snel mogelijk te helpen. In de zorg is er echter vaak meer vraag naar hulp dan dat er aanbod is. Dat betekent dat er ook bij mij een wachtlijst kan ontstaan. Een kennismakingsgesprek kun je altijd inplannen. Daarin kijken we of ik de hulp kan bieden die je nodig hebt. Als ik je kan helpen maken we gelijk onze afspraak voor het intake gesprek. De wachttijd tot het intakegesprek bespreek ik met je en ik kijk ook of er een sneller alternatief beschikbaar is. De wachttijd staat ook vermeld op de homepage van de website; www.rebeccawarner.nl. Na het intakegesprek beginnen we de behandeling. Er is geen wachttijd tot de start van de behandeling.  

  • Wat vergoedt mijn verzekering?

   Of je zelf wat moet bijbetalen en hoeveel hangt af van je situatie. Heb je een natura- of restitutiepolis? Is je eigen risico al verbruikt? En wat is de ernst van je klachten? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je precies wat voor jou van toepassing is en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.  

   Als je een restitutiepolis hebt, mag je je psycholoog zelf kiezen en betaalt je zorgverzekeraar alle kosten. Wel zal je verzekering eerst aanspraak maken op je eigen risico van € 385,-. Dat geldt ook voor een naturapolis. 

   Bij een naturapolis betaalt je verzekeraar alleen alle kosten als je psycholoog een contract met je verzekering heeft. Anders krijg je ongeveer 75 procent vergoed. Ik koos ervoor om geen contracten met verzekeraars af te sluiten. Lees hier waarom veel psychologen zonder contracten werken. 

  • Wat zijn de kosten voor cognitieve gedragstherapie?

   Als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) behandel ik lichte tot matig complexe psychische klachten. Voor deze basis geestelijke gezondheidszorg stelde de overheid drie producten vast: kort, middel en intensief. Bij ieder product hoort een andere behandelduur. De Nederlandse Zorgautoriteit stelde de bedragen vast die per gesprek mogen worden gerekend. Aan het begin van je behandeling maken we een inschatting van je ‘behandelproduct’. 

   Product Kort, ongeveer 3-5 gesprekken 

   Product Middel, ongeveer 6-8 gesprekken 

   Product Intensief, ongeveer 9-12 gesprekken 

   Met de tarieven per gesprek kun je zelf een inschatting maken van de kosten en vergoeding van een behandeling.  

   60 minuten diagnostiek (intakegesprek):                     € 163,67 (prestatiecode: CO0562) 

   45 minuten behandeling (behandelgesprek):             € 120,99 (prestatiecode: CO0497) 

   Intercollegiaal kort overleg (overleg huisarts):            € 22,18 (prestatiecode: OV0007) 

   Of je zelf wat moet bijbetalen en hoeveel hangt af van je situatie. Heb je een natura- of restitutiepolis? Is je eigen risico al verbruikt? En wat is de ernst van je klachten? Neem na onze telefonische kennismaking contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je precies wat voor jou van toepassing is en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

   Sommige mensen kiezen ervoor om mijn behandeling zelf te betalen. Zonder tussenkomst van je huisarts of verzekeraar factureer ik je € 90,- per gesprek van 45 minuten. 

  • Wanneer krijg je de rekening?

   De betalingen verlopen via mijn website. Na het maken van een afspraak krijg je in de bevestigingsmail een link naar de betreffende pagina. Als je daar inlogt, kun je een product aanschaffen, zoals een intake of een therapiegesprek. Op deze manier verloopt de betaling vlot en de administratie vlekkeloos. Voor vergoeding door je verzekeraar krijg je aan het eind van de maand een gespecificeerde factuur die je bij je verzekering kunt indienen.

Supervisie

 • Supervisie voor cognitief gedragstherapeuten in opleiding
  • Wanneer kan ik starten met supervisie voor de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt of de GZ-opleiding?

   Je kunt bij mij supervisie volgen in het kader van het VGCt traject en de GZ-opleiding. Mijn interesse ligt in het bijzonder bij de N=1 studie en de functie- en betekenisanalyses. Lees hier meer informatie over hoe ik je bij je N=1 kan helpen.

 • Supervisie voor supervisoren
  • Ik ben zelf supervisor en zou me verder willen ontwikkelen in N=1 begeleiding en functie- en betekenisanalyses. Kan ik daarvoor supervisie volgen?

   Ja, dat kan. Als je het prettig vindt wanneer iemand eens meekijkt met je analyses of als je wilt sparren over de N=1 begeleiding die je geeft, kun je met mij je vragen in vertrouwen bespreken. Meer informatie over supervisie voor supervisoren vind je hier.

 • N=1 begeleiding
  • Op hoeveel sessies moet het N=1-verslag gebaseerd zijn (inclusief intake en eventuele diagnostiek)?

   Minimaal 8, waarbij diagnostiek en behandeling met elkaar in verhouding moeten zijn; 2 diagnostiek gesprekken en 6 behandelgesprekken.

  • Kan ik de supervisie van het N=1-verslag ook laten meetellen in het traject?

   Ja, ik heb standaard 5 supervisiegesprekken binnen het traject van de N=1 begeleiding en deze kun je ook laten meetellen. Bij de N=1 hoef je dus niet minimaal 10 supervisiesessies te hebben. 

  • Zou er ook nog intern (bij de werkgever) een regiebehandelaar moeten meekijken bij de behandeling?

   Nee, dat hoeft niet. 

  • Welke voorbereiding is nodig om te starten met mijn N=1? Kan ik alvast meerdere geschikte casussen bijhouden? Of kan ik beter wachten tot de eerste supervisiesessie?

   Omdat de N=1 een onderzoeksopzet is, wil je van tevoren goed nadenken over je aanpak, zodat je vanaf het begin de juiste gegevens verzamelt waarmee je je onderzoeksvragen kunt beantwoorden. Het N=1 pakket heb ik zo ingericht dat je start met een workshop waarin ik je uitleg hoe je een goede start maakt en welke gegevens niet mogen ontbreken in je N=1. Daarnaast vind je in de online cursus verschillende korte filmpjes met uitleg hoe je start met je N=1. Zo kun je starten met een heldere onderzoeksopzet en de juiste gegevens bijhouden van je client.   

  • Zijn 5 sessies voldoende voor de begeleiding van een N=1?

   De meeste mensen hebben genoeg aan de 5 sessies supervisie voor een sterke basis van het N=1 onderzoek. De uitleg over het N=1 onderzoek die ik normaal zou geven binnen de supervisie heb ik gedigitaliseerd. Dit kun je bekijken op het moment dat het jou uitkomt en zo vaak herhalen als er behoefte is. Daarmee kunnen we de tijd besteden aan de inhoud van jouw N=1 en vermijden we randzaken. Hoewel 5 supervisiesessies kort lijkt, kunnen de meeste mensen daar goed mee uit de voeten. Vind je de functie- en betekenisanalyses erg lastig? Of is schrijven niet je grootste talent? Dan kun je beter wat extra supervisie inplannen. Zo heb je meer ruimte om je vragen te stellen en hoeven we elkaar geen tijdsdruk op te leggen.  

  • Kan de supervisie ook in duo’s worden afgenomen? Een collega wil mogelijk ook graag haar N=1 schrijven. Het lijkt me goed voor de motivatie om het samen te doen.

   Als duo supervisie volgen is leuk en vooral motiverend in het gehele proces. Bovendien geeft het je een fijne sparringpartner tussen de supervisies door. Qua tijdsinvestering zijn we twee keer zo lang bezig en duurt een supervisie dan ook 90 minuten in plaats van 45 minuten. De supervisietijd gebruiken we om je analyses door te lopen en je onderzoeksdesign te bespreken. Feitelijk kijk je dus met elkaar mee in de supervisie.  

  • Maakt het vakgebied, bijvoorbeeld kind en jeugd of een ziekenhuissetting, uit voor de relevantie van het N=1 voordeelpakket? 

   Bij N=1 begeleiding begeleid ik je bij het proces van het opzetten en schrijven van je N=1. Cognitief gedragstherapeuten in opleiding doen het N=1 onderzoek over het algemeen aan het einde van hun opleidingstraject. Ze zijn ondertussen expert geworden op hun eigen specifieke vakgebied. Ik heb mijn expertise in N=1 begeleiding, het opstellen van functie- en betekenisanalyses en ben op de hoogte van algemene relevante literatuur. Met het N=1 voordeelpakket haal je alles in huis om je N=1 onderzoek goed op te zetten en daar een mooi verslag over te schrijven.   

  • Wat is het nut van de workshop ‘Starten met je N=1’?

   De workshop is bedoeld om al je vragen rondom je N=1 te beantwoorden. Hoe pak ik het aan? Wat is een goede casus? Dat zijn de vragen die we gaan beantwoorden. Je mag dus zonder voorkennis meedoen. Ter voorbereiding vraag ik je de N=1 van Kiki te lezen, zodat je een beeld krijgt van hoe een N=1 in elkaar zit. Na afloop van de workshop kun je gaan uitzien naar een goede casus om je N=1 onderzoek over op te zetten.  

  • Wat is het verschil tussen de workshop ‘Starten met je N=1’ en de online cursus ‘Soepel en snel je N=1 schrijven'?

   In de workshop komen we online, via Zoom, bij elkaar. We doorlopen samen een N=1 en bespreken met elkaar relevante punten van de verschillende hoofdstukken. Gaandeweg krijg je tips en tricks over het schrijven van je N=1. 

   In de online cursus lees je ook een N=1 en krijg je per hoofdstuk van het verslag tips en tricks. Daarnaast is het een handig naslagwerk terwijl je aan het schrijven bent. 

   In het N=1 voordeelpakket beginnen we met de workshop, zodat je weet wat je te doen staat. Tijdens het schrijfproces gebruik je per onderdeel van het verslag de online omgeving om tot een goede opzet te komen. Volg je je N=1 supervisie bij iemand anders? Dan kun je met de online cursus als specifieke steun in de rug je N=1 schrijven. Niet alle supervisoren hebben evenveel ervaring met het begeleiden van een N=1. De online cursus geeft je structuur en maakt de onderzoeksopzet inzichtelijk. De supervisie geeft inhoudelijke verdieping op casusniveau. Een goede combi dus.  

  • Kan ik het voordeelpakket ook in termijnen betalen?

   Je kunt het voordeelpakket kopen via de website. Je kunt ervoor kiezen om in één keer te betalen via iDEAL of je kiest om te betalen via bankoverschrijving. Als je kiest voor bankoverschrijving, dan kun je ook nog kiezen om het bedrag in één keer over te maken of in drie termijnen. Aan de hand van de factuur die je per mail toegestuurd krijgt, doe je de betaling.   

Algemene vragen opleidingen

 • Algemene vragen opleidingen
  • Gaan de lessen door als de docent ziek is of onverhoopt verhinderd?

   Ook dat kan gebeuren. Gelukkig heb ik een team om mij heen van kundige gastdocenten, waardoor het mogelijk is de lessen zoveel mogelijk door te laten gaan als gepland. Zo kan bij een coronabesmetting, waardoor naar de locatie komen niet mogelijk is, de les online doorgaan. Mocht ik, door ziekte of overmacht, niet aanwezig kunnen zijn, dan zal ik een gastdocent vragen de lesdag over te nemen. Zo blijven de lessen als gepland doorlopen. Mocht dat niet lukken, dan is er altijd nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een van de van tevoren geplande reservedagen.  

  • Hoe weet ik of een workshop of cursus op locatie of online wordt gegeven?

   De basiscursus wordt hybride gegeven. Dat betekent dat je zowel op locatie als online kunt aanschuiven. Heel fijn, mocht je eens ziek zijn of vanuit een andere plaats in het (buiten)land willen aanschuiven.  

   De workshops worden online gegeven. Wanneer daar voldoende vraag naar is, kunnen workshops ook op locatie of in hybridevariant worden gegeven.  

  • Is de kwaliteit van online lessen anders dan van lessen op locatie?

   We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met online lesgeven. Het prettige van de online lessen is dat je vanuit huis mee kunt doen en dat je niet urenlang onderweg hoeft te zijn. Het onderlinge contact tijdens fysieke bijeenkomsten geven weer een fijne extra dimensie aan de lessen. Het contact en het oefenen in kleine groepjes in break-out rooms worden als prettig ervaren. Daarnaast is het tempo van online lessen vaak hoger, omdat er minder discussies ontstaan, de pauzes kort zijn en iedereen op tijd aanwezig is. Doordat iedereen tijdens de les zichtbaar en actief meedoet, ontstaat er toch altijd een fijne groepsdynamiek. 

  • Is er een wachtlijst voor de cursussen en workshops?

   Als een cursus vol zit, kun je je gegevens achterlaten. Mocht er een plekje vrijkomen, dan laten we je het weten.  

  • Waar vind ik de algemene voorwaarden terug?

   Bekijk hier onze algemene voorwaarden.  

Basiscursus

 • Basiscursus
  • Kan ik meedoen met de basiscursus ook als ik op een van de dagen niet aanwezig kan zijn?

   Het kan zijn dat je je op de cursusdag niet lekker voelt, besmet bent met Corona of dat het openbaar vervoer staakt. Deze dagen kun je altijd online aansluiten, zodat je de les niet mist. Mocht je echt niet bij de les aanwezig kunnen zijn, dan mag je een beperkt deel van de les missen. Om je certificaat te ontvangen voor de VGCt-route is de regel dat je aanwezig bent bij 90 procent van de lessen. Als je een les mist, dan zal ik je vragen een inhaalopdracht te maken. Aanvullend daarop is het ook vaak mogelijk een opname van de gemiste les terug te kijken. 

  • Wanneer start er een volgende basiscursus?

   De basiscursus start twee keer per jaar . In september start er altijd een cursus en in het begin van het jaar. Op de website vind je de geplande data terug.  

  • Op welke locatie volg je de basiscursus bij Rebecca Warner Opleidingen?

   De lessen op locatie worden gegeven in het Groothandelsgebouw, direct naast het centraal station van Rotterdam. We hebben een ruimte ter beschikking met uitzicht op het Weena. Naast de lesruimte hebben we een grote ruimte waar we in kleine groepjes kunnen oefenen op vaardigheden. Je hebt de hele dag koffie, thee en gekoeld water tot je beschikking. De bereikbaarheid van deze locatie is erg goed, ook als je van verder wegkomt. Vanaf het station is het enkele minuten lopen en je kunt je auto onder het gebouw (betaald) parkeren.  

  • Ik doe graag mee met een volgende cursus, maar wil daar eerst nog over in gesprek met mijn werkgever. Kan ik een plek reserveren?

   Meestal kan dat wel. Het handigst is als je me even mailt. Dan kan ik je vertellen hoeveel plekken er nog vrij zijn in de cursus en kan ik je op de hoogte houden als de cursus bijna vol is. Zo weet je precies waar je aan toe bent.  

  • Wat zijn de kosten van de verplichte literatuur in de basiscursus?

   In de basiscursus dien je te beschikken over verschillende handboeken. Om welke boeken dat gaat, vind je op de volgende pagina: https://rebeccawarner.nl/basiscursus-cognitieve-gedragstherapie-cgt-op-zaterdag-inhoud-basiscursus/ Je hoeft de boeken overigens niet te kopen. Je mag ze natuurlijk ook altijd lenen van een collega. Of misschien liggen ze op je werk en mag je ze gebruiken.  

  • Hoeveel tijd kost de basiscursus cognitieve gedragstherapie?

   De basiscursus bestaat uit 100 uur lesprogramma en 350 studieuren. Het lesprogramma bestaat uit het volgen van een individueel lesprogramma, opdrachten in duo’s en 12 klassikale lessen. De studieuren bestaan uit het lezen van literatuur, het bekijken van filmmateriaal en het oefenen in de praktijk met wat je leert in de cursus. De lesdagen zijn zo opgezet dat je steeds ruim de tijd hebt tussen de lesdagen door om de literatuur te lezen en de oefeningen te maken.  

  • Ik zit in de laatste fase van mijn studie. Kan ik al starten met de basiscursus?

   Als je begonnen bent met je Master kun je meedoen met de basiscursus. Het is enorm leerzaam als je het geleerde kan toepassen in de praktijk, dus als je kunt oefenen tijdens je stage. De basiscursus bestaat altijd uit cursisten met verschillende achtergronden; net klaar met de universitaire studie, al langer werkzaam, werkzaam als verpleegkundig specialist in de GGZ en in verschillende werkvelden zoals verslaving, psychiatrie, FACT-teams, specialistische instelling, Basis GGZ en POH-GGZ. De verschillende achtergronden van de cursisten maken de groep erg interessant. Je leert niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar. Daarnaast kiest iedereen uit de groep ervoor om de cursus op zaterdag te volgen. Dat leveren hele gemotiveerde groepen op, die zich serieus inspannen om de cursus tot een succes te maken.  

  • Ik wil graag starten met de basiscursus, maar ben op dit moment niet werkzaam in het werkveld van de GGZ. Kan ik dan ook meedoen?

   Je hebt aan de universiteit psychologie gestudeerd, langere tijd gewerkt in een mooi werkveld en onderzoek gedaan, maar zou je toch graag betekenisvol willen zijn voor cliënten binnen de GGZ? Of je hebt eerder besloten een carrièreswitch te maken en ondertussen je Master in de psychologie afgerond?  Dan is de basiscursus een mooie volgende stap. Ik zie dat deze cursisten vaak tijdens de basiscursus een passende baan vinden. Of dat ze na de basiscursus zeker weten dat dit het pad is dat zij willen bewandelen, waarna ze gefocust op zoek kunnen gaan naar een passende baan. Voor de cursus is het belangrijk dat je je eigen oefenmogelijkheden creëert. Dat kan soms binnen de huidige baan bij vrijwilligers uit de omgeving of met een medecursist.   

  • Is de basiscursus geaccrediteerd?

   Ja, de basiscursus is geaccrediteerd door de Vereniging van Cognitief gedragstherapeuten. Daarnaast is de cursus geaccrediteerd bij het Verpleegkundig Specialisten Register.  

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!