Title Image

VGCt intervisie

Ik mis sparringpartners – zo los je dat op (VGCT intervisie)

 

 

Ben jij de enige cognitief gedragstherapeut op jouw locatie? Of werk je als zzp’er? Vind je het bovendien jammer dat je collega’s mist om op professioneel niveau mee te sparren?

 

Je overlegt wel met een POH-GGZ, arts of systeemtherapeut. Of een oud-studiegenoot met wie je nog steeds goed contact hebt, maar dat is toch iets anders dan van gedachten wisselen met vakgenoten.

 

Dat maakt je soms onzeker. Heb je wel de meest effectieve aanpak gekozen? Ben je niet in je eigen valkuil getrapt? Ontwikkel je je wel genoeg?

 

Herkenbaar?

Wat dacht je van intervisie?

 

Dat is een intercollegiaal overleg waarin je elkaar helpt om beter te worden in je vak. In dit geval als cognitief gedragstherapeut.

 

Je bespreekt waar je tegenaan loopt en je helpt elkaar vooruit in een open en veilige setting.

 

De intervisiegroep bestaat uit maximaal zes personen. Om beurten breng je je vraag of probleemstelling in.

 

Tijdens de bijeenkomst werken we je casuïstiek uit volgens de incidentmethode. Daarmee krijg je zoveel mogelijk adviezen, waaruit je naar eigen inzicht een keuze maakt.

 

Zo houd je je kennis en vaardigheden op peil en geef je met meer vertrouwen effectievere therapie.

Intervisie iets voor jou?

 

Voorwaarde voor deelname is dat je werkt vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Dus je bent ook welkom als je nog geen gecertificeerd cognitief gedragstherapeut bent, maar bijvoorbeeld wel de basiscursus cgt volgde.

Een intervisiecyclus bestaat telkens uit drie bijeenkomsten. In iedere cyclus verdiepen we ons in een centraal thema. Het thema voor de komende periode wordt binnenkort gekozen. Voor het groepsproces is het belangrijk dat je bij alle drie aanwezig bent en dat je je goed voorbereidt.

Je investering is € 30,- euro per drie bijeenkomsten.

Waar en wanneer?

 

De eerstvolgende groep intervisie voor cgt’ers start op 21 maart 2024. De andere twee bijeenkomsten vinden plaats op 11 april 2024 en 23 mei 2024.

De intervisie wordt online via Zoom gegeven. Je kunt de intervisie ook op locatie bijwonen. Dan ontmoeten we elkaar in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Dat is een iconische locatie direct naast het Centraal Station. We starten de bijeenkomsten om 19.00 uur. Tien minuten van tevoren verzamelen we bij de liften op de vierde verdieping, zodat we op tijd kunnen beginnen. De intervisie eindigt om 21.00 uur.

 

Liever pas in het najaar deelnemen aan een intervisie groep? Er start ook een groep op 26 september 2024. De andere twee bijeenkomsten vinden plaats op 17 oktober 2024 en 28 november 2024.

Ja, ik meld me aan!

Benieuwd naar de ervaring van de anderen?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij een opleiding wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een cursus of traject hebben ervaren? Lees wat anderen daarover zeggen.

We zien ernaar uit je online te ontmoeten. Heb je nog vragen over deze cursus? Neem dan even contact met ons op.

Contact

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!