Title Image

Opleidingen

Cognitieve gedragstherapie opleiding voor beginnende psychologen, supervisoren en ervaren therapeuten

 

 

Bij Rebecca Warner Opleidingen kun je opleidingen volgen voor cognitieve gedragstherapie. We bieden opleidingen, cursussen en workshops voor afgestudeerde studenten psychologie, maar ook voor supervisoren en ervaren gedragstherapeuten. Je kunt bij ons terecht voor specifieke maatwerk in-company opleidingen en cursussen. Of je schuift aan bij een intervisie om ingewikkelde casuïstiek te bespreken.

 

 

 

Opleidingen en cursussen voor afgestudeerde psychologen

 

 

De route tot geregistreerd cognitief gedragstherapeut is een gewild traject. Het geeft je de handvatten om wetenschappelijk onderbouwd met je cliënt aan de slag te gaan. Deze opleiding is veelgevraagd in vacatures en een mooie opstap voor je GZ-opleiding. Het traject ziet er als volgt uit:

 

Je kunt bij Rebecca Warner starten met de basiscursus, maar ook verderop in het traject zijn er volop mogelijkheden: begeleiding bij je N=1, supervisie of het volgen van een workshop om goed beslagen ten ijs aan je N=1 te beginnen. Alle opleidingen op een rij? Dit is wat we voor jou kunnen betekenen:

 

 

Opleidingen en cursussen voor supervisoren

 

 

Wil je als ervaren psycholoog gedragstherapeuten in opleiding begeleiden? Voor je registratie als supervisor/docent dien je je bij te scholen op het gebied van didactiek. We bieden geaccrediteerde cursussen waarmee je weer op de hoogte bent op het gebied van de functie- en betekenisanalyses en met vertrouwen een N=1 kunt begeleiden. Volg een opleiding bij Rebecca Warner Opleidingen. We bieden de volgende cursussen en workshops aan:

 

 

(In-company) opleidingen en cursussen voor ervaren therapeuten en gz-medewerkers

 

 

Heb je als ervaren gedragstherapeut behoefte aan verdieping of nascholing, die je nieuwe inzichten oplevert en je frisse energie geeft voor je dagelijkse praktijk? We bieden de volgende cursussen en workshops aan als in-company trainingen. Deze cursussen kunnen we op maat afstemmen.

 

 

 

Ontwikkel jezelf als professional

 

 

Als gedreven psycholoog, praktijkondersteuner of gedragsdeskundige probeer je altijd mogelijkheden te vinden om cliënten nog beter te helpen. Je zoekt naar manieren om behandelmethodes aan te scherpen en om jezelf te ontwikkelen op het gebied van gedragstherapie.

 

 

 

       

 

 

 

De inhoud van onze cursussen is aan de wetenschappelijke Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) voorgelegd ter accreditatie. De geaccrediteerde cursussen maken onderdeel uit van het traject tot cognitief gedragstherapeut. In de lessen zorgen we voor een mooie balans tussen theorie en praktijkgerichte oefeningen, zelfstudie en groepsprocessen, online leren en klassikaal.

 

 

“Persoonlijk vond ik het erg prettig om een deel van de lesstof in mijn eigen tempo bij te houden. Ook viel het mij op dat het hybride werken erg soepel verliep.”

 

De combinatie van online en klassikaal leren, afgewisseld met e-learning heeft zijn vlucht genomen tijdens de Corona-pandemie en is een effectieve toevoeging gebleken.

 

 

Deze nieuwe vorm van leren bestaat uit een combinatie van verschillende lesvormen, zodat jij het prettigste leert en het meeste rendement uit je opleiding haalt. Zo maakt hybride leren het mogelijk om fysiek lessen op locatie te combineren met het volgen van online onderwijs  op afstand. Je kunt als deelnemer actief meedoen, thuis of op locatie. De docent weet de aandacht goed te verdelen tussen de cursisten, waar je ook bent. Blended leren staat voor de combinatie van onderwijs in een groep en online zelfstudie. Dit kan een e-learning zijn met vooraf opgenomen filmpjes waar je mee aan de slag gaat, maar het kunnen ook opdrachten zijn waar je aan werkt met je mede-cursisten. Mijn cursussen zijn een mix van dit alles.

 

 

Cursisten over Rebecca Warner opleidingen:

“Interactief en to-the-point”

“Zeer nuttig, heldere uitleg en goed tempo.”

“De verhouding tussen theorie en praktijk is wat mij betreft erg prettig en ook de betrokkenheid van gastdocenten was fijn en waardevol.”

“Oefenen met ‘moeilijke’ cliënten was interessant. Ook vond ik het heel leerzaam om te zien hoe Rebecca bepaalde gesprekstechnieken inzet tijdens het voordoen met een medecursist.”

 

 

Wat kan je verder van mij verwachten?

  • goede voorbereiding en structuur, zodat we geen kostbare tijd verliezen
  • kleine groepen (10-12 deelnemers)
  • interactieve lessen, waarbij we veel oefenen zodat je straks het geleerde in je dagelijkse praktijk kunt brengen
  • ruimte om je eigen casuïstiek in te bespreken
  • interessante gastdocenten met specifieke kennis over een bepaald onderwerp
  • als docent ben ik een bevlogen expert op het gebied van cognitieve gedragstherapie die zelf ook als therapeut werkt en veel ervaring heeft met de (soms weerbarstige) praktijk

 

 

Ben jij een beginnende therapeut (eventueel met een paar jaar werkervaring) en wil je kennismaken met een groot aantal technieken op het gebied van cognitieve gedragstherapie? Wil je op een gestructureerde manier met je N=1 onderzoek starten? Of sta je te popelen om jouw kennis en ervaring met gedragstherapeuten in opleiding te delen en wil je weten hoe je dat het beste aanpakt? Ontdek dan op elke afzonderlijke cursuspagina alle details van de cursussen.

 

 

We zien ernaar uit je te ontmoeten, online of in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Heb je nog vragen over het cursusaanbod? Neem dan even contact met ons op via het

Contact

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!