Title Image

Training perfectionisme passé ermee

Kleine waarschuwing… Het volgen van deze training perfectionisme (ofwel passé ermee) zorgt ervoor dat je meer gaat genieten van je werk en je leven (en je cliënten ook)

 

 

Ben jij als cognitief gedragstherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker nooit tevreden met een zesje?

 

Wil je cliënten kosten wat het kost helpen? Werk je regelmatig langer door? Probeer je jezelf voortdurend te verbeteren? Kortom: geef je niet op, schik je in en ploeter je door?

 

Gefeliciteerd! Dan ben je een gewilde hulpverlener.

 

En lastig… Want dan voel je je vaak bekaf en leeggezogen en dat maakt je kwetsbaar voor een burn-out en depressie.

 

Dat weet jij natuurlijk ook wel als psychologie-deskundige. Maar practice what you preach is helaas niet vanzelfsprekend… Voor stress onder hulpverleners is in de opleidingen weinig aandacht. Net als voor de specifieke aanpak van perfectionisme. Terwijl overmatige stress en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel veel voorkomen onder ggz-professionals.

 

Dus hoe zorg je ervoor dat je je eigen batterij niet leeg trekt in je gedrevenheid om je werk meer dan goed te doen?

Weg met je perfectionisme?

 

Je perfectionisme vaarwel zeggen? Dat hoeft nu ook weer niet. Want het is op zich een goede eigenschap. Op welk terrein je ook kijkt: de echte uitblinkers zijn vrijwel zonder uitzondering perfectionisten.

 

Bovendien houdt ‘de lat hoog leggen’ je angst voor afwijzing onder de duim. Dat leerde je vaak al van jongs af aan.

 

Daarom willen veel perfectionisten hun normen helemaal niet naar beneden bijstellen.

 

Maar als je vaak het gevoel hebt te falen, veel piekert en steeds het idee hebt dat je niet genoeg presteert, dan maakt je stress-systeem overuren. En dat is ongezond.

 

Het gaat er dus om dat je je perfectionisme in goede banen leidt. Dat je keuzes maakt wanneer je voor een tien gaat. En dat je de scherpe randjes van je perfectionisme afhaalt. Zodat je nog lang met plezier kunt doorwerken.

Daarover gaat deze cursus

 

Tijdens de cursus ‘Passé met (al) je perfectionisme’ krijg je praktische tools om te relativeren. Om met meer ontspanning te werken en om je streven naar perfectie bij te stellen, zodat het weer voor je werkt.

 

De cursus bestaat uit een combinatie van:

1)    uitleg over wetenschappelijke inzichten rond perfectionisme;

2)    gereedschap voor de aanpak ervan;

3)    en praktische, luchtige oefeningen (die haaks staan op perfectionisme).

 

Daarmee ga je je energieker voelen en krijg je meer ruimte om te genieten van je werk en je leven.

 

Het mooie is: met de gereedschapskist die je meeneemt naar huis, help je ook je cliënten. Dus de cursus is twee voor de prijs van een.

Toegegeven

 

Eerlijk is eerlijk: de cursus kost wel tijd en daar heb je als perfectionist altijd te weinig van. Ook is het spannend om toe te geven dat je niet perfect bent. En wat denken anderen ervan als je deze cursus volgt? Is hij bovendien wel de perfecte oplossing voor je perfectionisme-probleem?

 

Ons antwoord? Zeker niet. Maar de cursus maakt je wel minder vatbaar voor een burn-out, depressie en afwijzing. Want juist de moed om niet (in alles) perfect te willen zijn, is nodig voor meer ontspanning, plezier, creativiteit en liefde.

 

Ook je cliënten zullen blij zijn als ze dat kunnen bereiken…

In-company

 

Wil jij jezelf als ggz-professional en je collega’s ook behoeden voor een burn-out of depressie? Vriendelijker worden voor jezelf en meer ruimte krijgen om te genieten van je werk, je andere bezigheden en de mensen om je heen?

 

Dan is deze in-company cursus misschien wel wat voor jou. Stuur mij een bericht dan kunnen we bepreken wat de mogelijkheden zijn.

Nu aanmelden

Benieuwd naar de ervaring van de anderen?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij een opleiding wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een cursus of traject hebben ervaren? Lees hier wat anderen daarover zeggen.

We zien ernaar uit je online te ontmoeten. Heb je nog vragen over deze cursus? Neem dan even contact met ons op.

Contact

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!