Title Image

Gastdocenten

Benieuwd naar de gastdocenten en ondersteuners? Ontmoet ze hier! 

Kiki van Broekhoven

Gastdocent

Wie?

Ik werk als basispsycholoog i.o. tot GZ-psycholoog bij Buro3o. Daar doe ik diagnostiek en geef ik behandeling aan kinderen en jongeren. Daarnaast ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

Ik heb zowel passie voor het werk met kinderen en jongeren (en hun ouders) in de klinische praktijk, als met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Zo heb ik eerder verschillende artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften over het mentaal welbevinden van vrouwen in de perinatale periode. Ik droom van een inclusieve samenleving, waarin we als mensen naar elkaar omkijken. Ik geloof sterk in de kracht van het mobiliseren van het netwerk van een persoon, om duurzame verandering teweeg te kunnen brengen.

Interesses?

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Lezen, lekker uit eten gaan met familie en vrienden en wandelen in de natuur.

Doet wat?

Mijn N=1 staat centraal in de workshops Starten met je N=1 en Begeleiden van een N=1. Ik ben zelf net klaar met het schrijven van mijn N=1 en vond het met de juiste hulp goed te doen. Nu wil ik zelf mijn steentje bijdragen in het overzichtelijk maken van het N=1 proces.

Kiki op LinkedIn

Mark de Haan

Gastdocent

Wie?

Ik werk als basispsycholoog bij Brijder Verslavingszorg. Daar geef ik cognitieve gedragstherapie aan cliënten, individueel en in groepsverband. Daarnaast ben ik me aan het verdiepen in Acceptance & Commitment Therapy (ACT).

Het overbrengen van mijn eigen enthousiasme voor het vak, daar ben ik goed in! Wanneer ik lesgeef, ga ik graag de verbinding aan met cursisten. Ik ben oprecht met een goede portie humor. Samen met cliënten en collega’s puzzel ik graag op hoe om te gaan met de uitdagingen van het leven. Dit creëert verbinding en zo kunnen we elkaar verder helpen.

Interesses?

Ik maak, verzamel en praat graag over muziek. Verder ben ik nog altijd een fervent amateurvoetballer en ben ik graag op reis.

Doet wat?

Ik geef les over het toepassen van cognitieve gedragstherapie bij verslaving binnen de basiscursus cognitieve gedragstherapie.

Mark opLinkedIn 

Vivian Peerbooms

Gastdocent

Wie?

Ik werk als basispsycholoog op de afdeling Angststoornissen van PsyQ. Daar promoveer ik op hoe je voorspelt dat bepaalde behandelingen vastlopen. Ook ben ik cognitief gedragstherapeut in opleiding: alles om zo evidence based mogelijk te werken. Mijn aanstekelijke enthousiasme zet ik graag in om anderen hiermee te inspireren.

Interesses?

Gezelligheid, daar houd ik van. Bijvoorbeeld samen met vriendinnen spelletjes aan tafel doen met lekker eten erbij. Of een avondje dansen: op dit moment salsa. Ik geloof dat geluk ‘m in de kleine dingen zit: wat kun je in je eigen omgeving doen? En ongelukkig zijn mag ook wel eens 😉.

Doet wat?

Binnen de basiscursus cognitieve gedragstherapie geef ik les over dwangstoornissen. Door mijn ruime praktijkervaring kan ik daar levendig over vertellen.

Vivian op LinkedIn 

Eva Vermeulen

Gastdocent

Wie?

Ik werk als GZ-psycholoog voor volwassenen bij Mentaal Beter. Het leukste vind ik om cliënten te helpen ontdekken welke sleutel op welk slot past. Vaak hebben ze de sleutelbos voor hun welbevinden zelf al in handen. Ook raak ik in dit vak nooit uitgeleerd.

Interesses?

Ik doe aan jazzballet en tapdance. Daarnaast onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin. Of ik klets gezellig bij met vriendinnen in eet- of koffietentjes of thuis op de bank.

Doet wat?

Samen met Rebecca geef ik de workshop ‘Starten met je N=1-verslag’. Zelf zag ik als een berg op tegen dit laatste stuk om cognitief gedragstherapeut te worden. Maar met Rebecca’s begeleiding bleek dit echt goed te doen. Daarom help ik nu graag anderen over de drempel.

Eva op LinkedIn 

Bente Viervant

Trainingsactrice

Wie?

Verhalen vertellen en mensen aan het denken zetten, dat zat er bij mij al vroeg in. Van jongs af aan speel ik toneel. Het inlevingsvermogen en de durf die daarvoor nodig zijn, helpen mij als basispsycholoog bij Indigo. Mijn missie is: meer plezier door zelfvertrouwen en zelfregie. En mezelf en anderen laten groeien.

Interesses?

Naast toneelspelen, zing ik graag. Ik ben ook sportief en vaak te vinden in de natuur. En ik houd van lezen en leren.

Doet wat?

Ik speel ‘cliënt’ in de basiscursus cgt. Cursisten oefenen behandeltechnieken met mij. Zelf volgde ik ook de basiscursus cognitieve gedragstherapie bij Rebecca. Daardoor weet ik wat er nodig is. Van mijn werk als trainingsactrice leer ik veel: ik ervaar als ‘cliënt’ wat wel en niet werkt.

Bente opLinkedIn 

Renske Pols

Gastdocent

Wie?

Iemand die niet van half werk houdt, dat sowieso 😊. Ik ben gezondheidszorgpsycholoog, EMDR-practitioner, cognitief gedragstherapeut en schematherapeut in opleiding. Met die kennis help ik jeugdigen bij GGZ Delfland (regio Westland).

Interesses?

Muziek is voor mij heel belangrijk. Ik ga graag naar concerten en festivals. Ook trek ik er graag op uit (de natuur in of reizen) en ik breng veel tijd door met mijn gezin, familie en vrienden.

Doet wat?

Binnen de ‘Basiscursus cognitieve gedragstherapie’ leer ik cursisten onder andere hoe ze depressies behandelen. Ik hoop op ze over te brengen hoe belangrijk het is om de omgeving van cliënten hierbij te betrekken. En natuurlijk hoe leuk ons vak is. Lesgeven houdt me zelf ook scherp. 

Renske op LinkedIn 

Colette Slockers

Gastdocent

Wie?

Aandacht voor de combinatie tussen lichamelijke ziekten en psychische klachten; bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis zet ik me daar voor in. Stemming, eten, slapen en bewegen vind ik een belangrijke basis. Ik hoop dat meer psychologen en artsen gaan samenwerken om cliënten beter te helpen, want er zijn steeds meer mensen chronisch ziek.

Interesses?

Reizen naar verre oorden om nieuwe dingen te ontdekken en te duiken, dat vind ik het allerleukste. Ook squash en kook ik graag en ik houd van wijnproeven.

Doet wat?

Zelf volgde ik ook de basiscursus cgt. Door de technieken die ik toen leerde, doe ik mijn werk nog steeds met veel plezier. Mijn enthousiasme voor cognitieve gedragstherapie draag ik graag over. Wat mijn motto is? Wees geduldig, creatief en blijf proberen! Van cliënten verwachten we tenslotte ook niet dat ze perfect zijn…

Colette opLinkedIn 

Martine Barendrecht

Gastdocent

Wie?

Als basispsycholoog werk ik bij zorginstelling Laurens in Rotterdam, een psychogeriatrisch verpleeghuis waar bewoners met dementie wonen. Ik begeleid onder andere verzorgende teams in het omgaan met moeilijk en onbegrepen gedrag van patiënten. Daarbij werk ik nauw samen met artsen en ergotherapeuten. Soms voer ik gesprekken met bewoners zelf, maar meestal spreek ik mantelzorgers en familie over hoe om te gaan met de dementie van hun naaste. En de emoties en gevoelens die daarbij komen kijken.

Interesses?

Ik hou van lezen, wandelen en yoga. Verder zit ik graag in een cafeetje of restaurant met vrienden of vriendinnen. Momenteel verzamel ik moed om bij een boksschool bij mij aan de overkant een proeflesje te nemen. Ik heb eigenlijk niets met vechten, maar me lekker uitleven op zo’n boksbal lijkt me wel wat!

Doet wat?

Ik heb onlangs de basiscursus cognitieve gedragstherapie bij Rebecca gevolgd. Daar kwam ineens mijn (verre) verleden voorbij als patiënte met een paniekstoornis. Als ervaringsdeskundige, maar ook als psycholoog en behandelaar, kan ik cursisten van ‘inside’ informatie voorzien. Hoe behandel je een angststoornis, wat werkt en wat niet?

Martine opLinkedIn 

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!