Title Image

Aanpak zorg van kwaliteit

Hoe werkt cognitieve gedragstherapie?

 

Als gezondheidszorgpsycholoog (afgekort: GZ-psycholoog) ben ik geregistreerd in het BIG-register. Dit is een Nederlandse databank met gezondheidswerkers die de overheid erkent. Ze voldoen aan de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). Die staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Mijn BIG-registratienummer is 99915792925. Volgens de Wet BIG ben ik bevoegd om generalistische basis geestelijke gezondheidszorg te verlenen. Die is bedoeld voor mensen met lichte tot matig complexe psychische problematiek. Zorgverzekeraars vergoeden deze zorg (grotendeels).

 

Daarnaast ben ik lid van de Vereniging voor gedrags- en cognitieve therapieën (VGCt). Ook sta ik als psycholoog geregistreerd bij het Nederlands instituut van psychologen (NIP). Dat betekent dat ik volgens de NIP-beroepscode werk voor verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig handelen.

Aanmeldprocedure

 

Aanmelden voor therapie bij mij is eenvoudig. Met een klik op de knop kun je je aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Ik bel je op het afgesproken moment voor een kennismakingsgesprek.

 

Of je zelf wat moet bijbetalen, en hoeveel, hangt af van je situatie. Heb je een natura- of restitutiepolis? Is je eigen risico al verbruikt? En wat is de ernst van je klachten? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je precies wat voor jou van toepassing is en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Direct aanmelden

Kennismaking

 

Om kennis te maken maak je een belafspraak. Tijdens deze (gratis) telefonische kennismaking, hebben we het kort over je klachten, of ik je daarmee kan helpen en met welke vorm(en) van hulp. Ook vertel ik je meer over de kosten van psychologische hulp en wat verzekeraars vergoeden. Als we besluiten om een afspraak te maken, dan vraag ik je twee vragenlijsten in te vullen voor het eerste gesprek.

Het intakegesprek en tweede gesprek

 

In het eerste gesprek, het intakegesprek, bespreken we je klachten uitgebreid. Ik stel je op een gestructureerde manier vragen, waarmee we je hulpvraag goed in kaart brengen. Op basis daarvan maak ik een behandelplan, dat we bespreken in het tweede gesprek.

 

 

De behandeling

 

Als we het eens zijn over het behandelplan, voeren we het samen uit. Ik werk met cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat ik je help om anders tegen problemen aan te kijken en nieuwe vaardigheden te oefenen. Daarnaast sta ik je bij om je gedachten te onderzoeken of om rouw te verwerken. Je krijgt ook huiswerk. Zoals een brief schrijven, bepaald gedrag meer of minder laten zien of momenten bijhouden waarop je je angstig, verdrietig of boos voelt.

Cognitieve gedragstherapie schema

 

Tijdens de therapie volgen we een schema. Heel simpel gezegd onderzoeken we de oorzaken en gevolgen van het probleem en hoe de klachten in stand worden gehouden.  Je zult ontdekken dat jouw gedachten over een bepaalde gebeurtenis invloed hebben op je handelen. Met therapie proberen we de angel uit het probleem te halen. Hoe je denkt en hoe je handelt past dan beter  bij wat je wenst.

 

 

Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? In deze twee video’s zie je wat cognitieve gedragstherapie is en hoe deze therapie helpt bij bijvoorbeeld een depressie.

Welke kwalificaties heb ik als psycholoog?

 

Als gezondheidszorgpsycholoog (afgekort: GZ-psycholoog) sta ik geregistreerd in het BIG-register. Dit is een Nederlandse databank met zorgverleners die de overheid erkent. Ze voldoen aan de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Die staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Mijn BIG-registratienummer is 99915792925. Ik ben bevoegd om generalistische basis geestelijke gezondheidszorg te verlenen. Die is bedoeld voor mensen met lichte tot matig complexe psychische problematiek. Zorgverzekeraars vergoeden deze zorg (grotendeels).

 

Daarnaast ben ik actief lid van de Vereniging voor gedrags- en cognitieve therapieën (VGCt). Ook sta ik als psycholoog geregistreerd bij het Nederlands instituut van psychologen (NIP). Dat betekent dat ik volgens de NIP-beroepscode werk dat staat voor verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig handelen.

Hoe kan je de kwaliteit van mijn zorg beoordelen?

 

Zorgaanbieders, beroepsgroepen en verzekeraars in de geestelijke gezondheidszorg stelden gezamenlijk het ‘Kwaliteitsstatuut geestelijke gezondheidszorg’ vast. Hierin beschrijven ze wat erkende zorgaanbieders moeten regelen op het gebied van kwaliteit en verantwoording. In mijn kwaliteitsstatuut lees je hoe ik hieraan voldoe.

 

 

 

 

Wat als je niet tevreden bent over mijn zorg?

 

Als je klachten hebt over mijn behandeling, sta ik altijd open om dit te bespreken. Hopelijk komen we samen tot een oplossing. Lukt dit niet? Dan kun je een klacht indienen bij de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP).

 

Heb je een vraag over de kosten? Hier vind je meer informatie over kosten en vergoedingen. Bij een naturapolis betaalt je verzekeraar alleen alle kosten als je psycholoog een contract met hem heeft. Anders krijg je ongeveer 75 procent vergoed.  Controleer ook even bij je verzekeraar welk deel van de kosten je vergoed krijgt. Je kunt daarvoor mijn persoonlijke pagina bij Independer raadplegen of direct contact opnemen met je verzekering. Heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact met me op.

Contact

Wil je een afspraak plannen voor een kennismakingsgesprek? Dan kun je deze plannen. Selecteer het moment waarop je gebeld wil worden en ik neem rond het afgesproken tijdstip contact met je op.

Aanmelden!

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!