Title Image

Cognitieve gedragstherapie basiscursus

Cognitieve Gedragstherapie Basiscursus | Mooie mix van online en klassikaal

Geef je carrière als psycholoog een kickstart – zonder lang te hoeven wachten, zonder overbodige kosten en zonder onnodige stress. Start met  de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie.

 

Stel je voor: je vindt een leuke baan als psycholoog. Of je kan instromen in de GZ-opleiding.

En dat alleen omdat je de basiscursus cognitieve gedragstherapie volgde.

Met het certificaat van deze cursus op zak, kun je cliënten beter helpen. Met meer zelfvertrouwen en plezier. En word je sneller aangenomen.

Herken je dit?

 

Je bent een jonge, leergierige, WO-geschoolde psycholoog en staat aan het begin van je carrière. Of je hebt al meer ervaring en wilt je verder ontwikkelen in de basis van cognitieve gedragstherapie. Je wilt aan de slag als (gezondheidszorg)psycholoog, maar dat lukt nog niet. Omdat je je onzeker voelt over je vaardigheden, geen baan kunt vinden, of nog niet kunt instromen in de opleiding tot GZ-psycholoog. Veel psychologen struggelen hiermee.

 

Maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn. De blended basiscursus cognitieve gedragstherapie helpt je om je carrière wel op de rit te krijgen. Zonder lang te hoeven wachten, zonder overbodige kosten en zonder onnodige stress.

 

Ook als verpleegkundig specialist GGZ ben je welkom in mijn basiscursus cognitieve gedragstherapie als je technieken wilt leren uit de CGT die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Waarom de basiscursus CGT volgen?

 

Na het volgen van de basiscursus cognitieve gedragstherapie:

  • heb je de best onderzochte en meest toegepaste vorm van psychotherapie goed onder de knie;
  • beschik je over een volle gereedschapskist om cliënten effectief te helpen;
  • weet je wanneer je welke tool toepast;
  • heb je meer vertrouwen in je vaardigheden als psycholoog;
  • en mag je de titel cognitief gedragstherapeut VGCt® (in opleiding) voeren; deze staat uitstekend aangeschreven en is veelgevraagd in vacatures.

 

Bovendien biedt het lidmaatschap van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapieën je allerlei andere voordelen. Denk aan een gratis CGT-tijdschriftabonnement, exclusieve toegang tot live webinars en een vacaturemelder.

Wat vonden anderen ervan?

 

 

Waarom blended learning?

 

Heb je nu tijd om de basiscursus cognitieve gedragstherapie te volgen? Maar duurt het nog maanden voordat de eerstvolgende reguliere cursus begint?

 

Hik je aan tegen de kosten van de cursus met alleen groepslessen?

 

Of zie je op tegen de combinatie van de cursus met werk en privé? Om een opdracht te moeten inleveren als je op vakantie gaat? Om vrij te moeten nemen als het razend druk is op je werk? Of om een oppas te moeten vinden als je vaste adresjes niet kunnen?

 

Blended learning is een effectieve mix van e-learning en klassikaal onderwijs. Net zo hoogwaardig als alleen groepslessen (misschien zelfs wel meer…), maar tegen lagere kosten.

Zo kun je direct starten, leren wanneer het jou uitkomt en je bent voordeliger uit.

 

Bovendien vinden de groepslessen die ik geef plaats op zaterdag.

Wat houdt het online deel van de cursus in?

 

  • Na aanmelding start je gelijk met e-learning. Je hoeft dus niet te wachten tot de groepslessen beginnen.

 

  • Je bekijkt in je eigen tempo webinars, leest literatuur, doet oefeningen en maakt opdrachten en verslagen.

 

  • Ook oefen je vaardigheden met een medecursist via Skype. Hiervan maak je filmopnames, waarop je met elkaar reflecteert en feedback krijgt van de docent. Dit is een zeer effectief gebleken manier om je praktijkvaardigheden te ontwikkelen.

 

  • Je werkt met eigen leerdoelen, zodat het accent ligt op datgene waar jij de meeste behoefte aan hebt.

 

  • Alle communicatie verloopt overzichtelijk via de online leeromgeving. Van tips van medecursisten tot huiswerk insturen. Van dagprogramma voor de groepsbijeenkomsten tot literatuur. Zodat je nooit iets mist of kwijt bent.
Ja, ik wil ook sneller, goedkoper en flexibeler leren

Waarom mij als docent?

 

Mijn blended basiscursus staat voor:

 

  • inspirerende, enthousiasmerende en stimulerende lessen door een psycholoog met 17 jaar werkervaring, waaronder 9 jaar als docent;
  • goed voorbereide en samenhangende lessen (onder andere doordat je een vaste opleider hebt);
  • afwisselende lessen (ook door interessante gastsprekers);
  • een veilige leeromgeving die om jou draait (en niet om een docent die vol vuur is van zichzelf );
  • veel aandacht voor het oefenen van vaardigheden (met elkaar én een trainingsactrice).

 

De cursus is geaccrediteerd door de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie.

 

Is het voor jou van belang dat ook een andere vereniging de cursus erkent? Neem dan even contact met me op.

Wat leer je?

 

In honderd uur aan lessen, waarvan 1/3 deel online, leer je de kneepjes van het vak. Zodat je een goede basis hebt om zelf met cognitieve gedragstherapie aan de slag te gaan.

 

De blended CGT-basiscursus bestaat uit twee delen.

 

In het inleidende deel van de cursus ligt de focus op het opstellen van een behandelplan. Hiervoor maak je gebruik van verschillende analyses. Ook leer je gesprekstechnieken waarmee je cliënten motiveert om met de behandeling aan de slag te gaan.

 

Na het verdiepende deel weet je hoe je cognitieve gedragstherapie toepast bij de behandeling van diverse psychische stoornissen. Zo leer je onder andere verschillende cognitieve technieken, exposure en gedragsexperimenten uit te voeren.

 

Je gaat dus naar huis met een volle gereedschapskist die je zelfverzekerd gebruikt.

Uitgebreide informatie

Is het voor jou van belang dat ook een andere vereniging de cursus erkent? Neem dan even contact met me op.

Hoe leer je?

 

De cursus is bepaald niet saai. Je leert online en in een groep. Je oefent individueel, in duo’s en klassikaal. En je verbetert je vaardigheden via onder andere demonstraties, rollenspellen, praktijkopdrachten en het bespreken van elkaars casuïstiek.

 

Naast een ruimte voor plenaire lessen, heeft de leslocatie daarom ook kleinere ruimtes. Zodat je ongestoord in kleine groepjes kunt sparren.

 

In eerste instantie oefen je het geleerde op elkaar. Daarna pas je de technieken toe op cliënten. Ik kijk en lees regelmatig met je mee en geef je opbouwende feedback.

 

Steeds gaat het om de combinatie ‘techniek leren’ en ‘oefenen’. Zodat je de therapeutische vaardigheden goed onder de knie krijgt. Daarna ga je vol zelfvertrouwen met cognitieve gedragstherapie binnen je werkveld aan de slag.

 

Behalve van mij als hoofddocent, krijg je ook les van gastdocenten met expertise op een bepaald gebied.

 

Zodat je je cliënten beter kunt helpen. Met meer zelfvertrouwen en plezier.

Wanneer volg je welke lessen?

 

Je kunt direct beginnen met het online deel van de blended basiscursus cognitieve gedragstherapie. De cursus bestaat uit vier delen:

 

1) Je start na inschrijving online met individuele opdrachten wanneer het jou uitkomt.

 

2) Dan volg je vier inleidende groepslessen. Voor de cursus die start in september 2024 vinden de inleidende groepslessen plaats op:

 

  • 7 september 2024
  • 28 september 2024
  • 12 oktober 2024
  • 19 oktober 2024

 

3) Vervolgens volg je acht groepslessen met verdiepende leerstof. De verdiepende groepslessen vinden plaats op:

 

  • 9 november 2024
  • 16 november 2024
  • 30 november 2024
  • 14 december 2024
  • 25 januari 2025
  • 1 februari 2025
  • 11 maart 2025
  • 15 maart 2025
  • 22 maart 2025 (reservedag)
  • 5 april 2025 (reservedag)

 

4) Tussen de inleidende groepslessen door ga je in duo’s aan de slag met e-learning. Je oefent het geleerde in de praktijk en verbetert je vaardigheden. Ik kijk op de achtergrond met je mee en geef opbouwende feedback.

 

De lesdagen duren van 10.00 – 17.00 en vinden plaats op de zaterdag.

 

Je kunt ook starten in januari 2025.

Op welke locatie?

 

De groepslessen vinden plaats op een iconische locatie in Rotterdam: het Groothandelsgebouw. Deze monumentale hotspot ligt direct naast het centraal station. Zodat je geen extra reistijd hebt door overstappen op metro, bus of tram. Of gedoe met parkeren. En zodat je er ook makkelijk komt als je verder weg woont.

 

Het mooie uitzicht op de stad werkt bovendien inspirerend. En in je pauze haal je zo een smakelijke lunch in een van de eettentjes om de hoek.

Wat is je investering voor de blended basiscursus CGT?

 

Wil jij je carrière als psycholoog ook een kickstart geven? Je investering voor de blended basiscursus cognitieve gedragstherapie is: € 2691.

 

Of investeer drie keer € 897.

Ja, ik meld me nu aan!

P.S. Er kunnen maar twaalf cursisten per lessenreeks meedoen, en een aantal stoelen is al bezet. Dus geef je snel op als je verzekerd wilt zijn van een plek…

Voorbeelden van wat je leert

 

Effectieve dwangbehandeling? Pak veiligheidsgedrag aan! Cognitieve gedragstherapie, vooral exposure, is de eerste keus dwangbehandeling bij een obsessief-compulsieve  stoornis. Als psycholoog help je cliënten om zich stap voor stap bloot te stellen aan dat waar ze bang voor zijn. Zodat ze minder tijd kwijt zijn aan hun dwanghandelingen en hun angst afneemt. Toch knapt maar de helft ervan op. Maar als je goed omgaat met vermijding en veiligheidsgedrag, krijg je méér tevreden cliënten. Lees hoe.

 

Jeanine van den Meiracker volgde de basiscursus cognitieve gedragstherapie bij Rebecca Warner. Ze begon als stagiair neuropsychologie bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Met diagnoses, diagnoses en nog eens diagnoses. Van de aard en ernst van neurocognitieve stoornissen. Maar ze wilde het hele pakket: ook cliënten zíén en behandelen. Daarom werkt ze nu als basispsycholoog bij Yulius Dordrecht, op de afdeling Indigo Zuid-Holland Zuid. In haar vrije tijd danst en fotografeert ze. En ze gaat er graag op uit: wandelen, een terrasje, naar de film… van alles wat. Lees hier wat haar werkspecialiteit is, wat ze lastig vindt en welke tip ze voor je heeft.

 

Gedragsexperimenten in de cgt: tackel je angsten en twijfels! Hoe stap je als cognitief gedragstherapeut over de drempel om je sociaal angstige cliënt bloot te stellen aan een gedragsexperiment? Psycholoog Tessa Hartman, oud-cursist van mijn basiscursus cognitieve gedragstherapie, weet er alles van. In dit blog ontdek jij ook wat er nodig is om gedragsexperimenten in de cgt niet langer voor je uit te schuiven.

Meer ervaringen van anderen?

 

 

Ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat ze daarover zeggen.

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!