basiscursus cognitieve gedragstherapie op zaterdag

NU open voor inschrijving:

 

basiscursus cognitieve gedragstherapie op zaterdag,
start september 2020
(bij Rotterdam CS)

Geef je carrière als psycholoog een kickstart met de basiscursus cognitieve gedragstherapie

 

Stel je voor: je vindt een leuke baan als psycholoog. Of je kan instromen in de GZ-opleiding.

En dat alleen omdat je de basiscursus cognitieve gedragstherapie volgde.

Met het certificaat van deze cursus op zak, kun je cliënten beter helpen. Met meer zelfvertrouwen en plezier. En word je sneller aangenomen.

Herken je dit?

 

Je bent een jonge, leergierige, WO-geschoolde psycholoog en staat aan het begin van je carrière. Je wilt aan de slag als (gezondheidszorg)psycholoog, maar dat lukt nog niet. Omdat je je onzeker voelt over je vaardigheden. Geen baan kunt vinden. Of nog niet kunt instromen in de opleiding tot GZ-psycholoog.

Veel net afgestudeerde psychologen struggelen hiermee. Maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn: de basiscursus cgt helpt je om je carrière wél op de rit te krijgen.

Waarom de cursus volgen?

 

Na het volgen van de basiscursus cognitieve gedragstherapie voor volwassenen:

 • heb je de best onderzochte en meest toegepaste vorm van psychotherapie goed onder de knie;
 • beschik je over een volle gereedschapskist om cliënten effectief te helpen;
 • weet je wanneer je welke tool toepast;
 • en heb je meer vertrouwen in je vaardigheden als psycholoog.

 

Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor de CGT-basiscursus

Na afronding van deze cursus, kun je ook lid worden van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapieën (VGCt). Je mag dan de titel cognitief gedragstherapeut VGCt® (in opleiding) voeren. Die staat uitstekend aangeschreven en wordt regelmatig gevraagd in vacatures. Ook biedt het VGCt-lidmaatschap allerlei andere voordelen. Zoals een gratis CGT-tijdschriftabonnement, exclusieve live-toegang tot webinars en een vacaturemelder.

Basiscursus cognitieve gedragstherapie

Waarom mij als docent?

 

De basiscursus cognitieve gedragstherapie die ik geef, staat voor:

 

 • inspirerende, enthousiasmerende en stimulerende lessen door een ervaren psycholoog (13 jaar) én docent (5 jaar);
 • goed voorbereide en samenhangende lessen (onder andere doordat je een vaste opleider hebt);
 • afwisselende lessen (mede door interessante gastsprekers);
 • een veilige leeromgeving die om jou draait (en niet om een docent die vol vuur is van zichzelf ;-));
 • en veel aandacht voor het oefenen van vaardigheden (met elkaar én een trainingsactrice).
Basiscursus cgt

Wat vonden anderen ervan?

Wat leer je tijdens de basiscursus cgt?

 

De cursus bestaat uit twee delen. In het eerste deel ligt de focus op het opstellen van een behandelplan. Hiervoor leer je gebruik te maken van verschillende analyses. Net als gesprekstechnieken om je cliënten te motiveren met de behandeling aan de slag te gaan.

 

Na het tweede cursusdeel weet je hoe je cognitieve gedragstherapie toepast bij diverse psychische stoornissen. Zo leer je onder andere verschillende cognitieve technieken en het uitvoeren van exposure en gedragsexperimenten.

 

Je gaat dus naar huis met een volle gereedschapskist die je zelfverzekerd gebruikt.

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over onder andere de inhoud, studiebelasting en literatuur van de basiscursus cognitieve gedragstherapie.

 

In mijn blogs over de basiscursus cgt licht ik ook alvast een tipje van de sluier op.

Hoe leer je?

 

De cursus is bepaald niet saai. Je doet kennis en ervaring op via presentaties, rollenspellen, oefeningen en praktijkopdrachten. Naast een ruimte voor plenaire lessen, heeft de leslocatie daarom ook kleinere ruimtes. Zodat je ongestoord in kleine groepjes kunt sparren.

 

Steeds gaat het om de combinatie ‘technieken leren’ en ‘op elkaar oefenen’. Zodat je de therapeutische vaardigheden goed onder de knie krijgt. En vol vertrouwen met cognitieve gedragstherapie binnen je werkveld aan de slag gaat.

 

Ook krijg je toegang tot een online leeromgeving. Daarin vind je alle lesinformatie overzichtelijk bij elkaar. Zoals opdrachten en lesstof. En kun je informatie delen met medecursisten.

Wil jij ook het beste van online én klassikaal leren?

 

In september start ik weer met een basiscursus cgt. Dit keer een beetje anders dan anders, vanwege corona. Maar zeker niet minder goed. Je volgt de cursus in een hybride jasje: online én klassikaal.

 

Hoe je dat doet?

 

 • Je start met individuele lessen op het moment dat het jou uitkomt.
 • In online groepslessen via Zoom gaan we aan de slag met de theorie. We oefenen ook in kleinere groepjes via ‘break out rooms’: aparte sessies binnen Zoom.
 • In tweetallen werk je vervolgens aan een klein eigen probleem, om zo te oefenen met het cognitief gedragstherapeutisch proces.
 • Voor een aantal oefendagen komen we op locatie bij elkaar.
 • En als de coronatoestand het mogelijk maakt, starten we voorzichtig met meer klassikale lessen. Daaraan kun je ook via Zoom meedoen, als je die groepslessen nog iets te spannend vindt ;-).

 

De cursus gaat dus zeker door. Er zijn ook al voldoende inschrijvingen. Wil jij nu ook dat felbegeerde papiertje voor cognitief gedragstherapeut hebben? Meld je dan hier aan!

Aanrader voor psychologen die willen groeien als professional

 

“Vandaag heb ik met succes de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond. Het was een bijzondere cursus, met name door een heel leuke groep medecursisten en vakgenoten en een ontzettend goede en leuke docente, maar natuurlijk ook door de aanpassingen die we moesten maken vanwege het coronavirus, waardoor een deel van de cursus online moest plaatsvinden. Daarom was het des te leuker dat we vandaag alsnog op locatie (met anderhalve meter afstand) konden afsluiten.

 

Mijn grote dank naar Rebecca Warner voor het organiseren en geven van een super leuke, leerzame en inspirerende cursus, waar ik heel veel uit heb gehaald om in de praktijk toe te passen. Ik raad deze cursus absoluut aan voor psychologen die meer handvatten willen in hun werk en willen groeien als professional.”

 

Mark, psycholoog (cursist)

Wanneer vindt de cursus plaats?

 

Voor veel cursisten komt doordeweeks niet uit. Bijvoorbeeld omdat ze met werk zitten. Of geen opvang voor de kinderen hebben. Daarom geef ik de basiscursus cognitieve gedragstherapie op zaterdag.

 

In zestien zaterdagen (in totaal honderd uur) leer ik je de kneepjes van het vak. Zodat je een goede basis hebt om zelf met cognitieve gedragstherapie aan de slag te gaan.

 

Je kunt je nú inschrijven voor de nieuwe CGT-basiscursus op zaterdag.

De basiscursus cgt start in september 2020 en loopt tot en met februari 2021. Lestijd: van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Voorlopige data:

 • 5, 12, 19 en 26 september
 • 3, 10 en 31 oktober
 • 14, 21 en 28 november
 • 5 en 12 december
 • 9, 16, 23 en 30 januari
 • 6 (reserve) en 13 (reserve) februari

 

De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie heeft de cursus geaccrediteerd. Als het voor jou van belang is dat ook een andere vereniging de cursus erkent, neem dan contact met mij op.

Op welke locatie?

 

De lessen vinden plaats op een iconische locatie in Rotterdam: het Groothandelsgebouw. Deze monumentale hotspot ligt direct naast het centraal station. Zodat je geen extra reistijd hebt door overstappen op metro, bus of tram. Of gedoe met parkeren. En zodat je er ook makkelijk komt als je verder weg woont.

 

Het mooie uitzicht op de stad werkt bovendien inspirerend. En in je pauze haal je zo een smakelijke lunch in een van de eettentjes om de hoek.

Wat is je investering voor de basiscursus cognitieve gedragstherapie?

 

Wil jij je carrière als psycholoog ook een kickstart geven? Je investering voor de basiscursus cgt is € 2700. Desgewenst mag je dit bedrag voldoen in drie termijnen.

Ja, ik meld me nu aan

 

PS Er kunnen maar twaalf cursisten meedoen, en een aantal stoelen is al bezet. Dus geef je snel op als je verzekerd wilt zijn van een plek…

WAT ZEGGEN ANDEREN?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij een opleiding wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat anderen daarover zeggen.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.