basiscursus cognitieve gedragstherapie – online + klassikaal + op zaterdag

Ontdek hoe je vol vertrouwen als psycholoog aan de slag kunt gaan…

 

Geef je carrière als psycholoog een kickstart – zonder lang te hoeven wachten, zonder overbodige kosten en zonder onnodige stress

 

Stel je voor: je vindt een leuke baan als psycholoog. Of je kan instromen in de GZ-opleiding.

En dat alleen omdat je de basiscursus cognitieve gedragstherapie volgde.

Met het certificaat van deze cursus op zak, kun je cliënten beter helpen. Met meer zelfvertrouwen en plezier. En word je sneller aangenomen.

Herken je dit?

 

Je bent een jonge, leergierige, WO-geschoolde psycholoog en staat aan het begin van je carrière. Je wilt aan de slag als (gezondheidszorg)psycholoog, maar dat lukt nog niet. Omdat je je onzeker voelt over je vaardigheden. Geen baan kunt vinden. Of nog niet kunt instromen in de opleiding tot GZ-psycholoog.

 

Veel net afgestudeerde psychologen struggelen hiermee. Maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn. De blended basiscursus cognitieve gedragstherapie helpt je om je carrière wél op de rit te krijgen. Zonder lang te hoeven wachten, zonder overbodige kosten en zonder onnodige stress.

Waarom de basiscursus cgt volgen?

 

Na het volgen van de basiscursus cognitieve gedragstherapie:

 • heb je de best onderzochte en meest toegepaste vorm van psychotherapie goed onder de knie;
 • beschik je over een volle gereedschapskist om cliënten effectief te helpen;
 • weet je wanneer je welke tool toepast;
 • heb je meer vertrouwen in je vaardigheden als psycholoog;
 • en mag je de titel cognitief gedragstherapeut VGCt® (in opleiding) voeren; deze staat uitstekend aangeschreven en is veelgevraagd in vacatures.

 

Bovendien biedt het lidmaatschap van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapieën je allerlei andere voordelen. Zoals een gratis CGT-tijdschriftabonnement, exclusieve toegang tot live-webinars en een vacaturemelder.

Waarom blended learning?

 

Heb je nú tijd om de basiscursus cognitieve gedragstherapie te volgen? Maar duurt het nog maanden voordat de eerstvolgende reguliere cursus begint?

 

Hik je aan tegen de kosten van de cursus met alleen groepslessen?

 

Of zie je op tegen de combinatie van de cursus met werk en privé? Om een opdracht te moeten inleveren als je op vakantie gaat? Om vrij te moeten nemen als het razend druk is op je werk? Of om een oppas te moeten vinden als je vaste adresjes niet kunnen?

 

Blended learning is een effectieve mix van e-learning en klassikaal onderwijs. Net zo hoogwaardig als alleen groepslessen (misschien zelfs wel meer…). En tegen lagere kosten.

Zodat je direct kunt starten. Meer kunt leren wanneer het jou uitkomt. En voordeliger uit bent.

 

Bovendien vinden de meeste groepslessen die ik geef plaats op zaterdag.

Wat houdt het online deel van de cursus in?

 

 • Na aanmelding start je gelijk met e-learning. Je hoeft dus niet te wachten tot de groepslessen beginnen.

 

 • Je bekijkt in je eigen tempo webinars, leest literatuur, doet oefeningen en maakt opdrachten en verslagen.

 

 • Ook oefen je vaardigheden met een medecursist via Skype. Hiervan maak je filmopnames, waarop je met elkaar reflecteert en feedback krijgt van de docent. Dit is een zeer effectief gebleken manier om je praktijkvaardigheden te ontwikkelen.

 

 • Je werkt met eigen leerdoelen, zodat het accent ligt op datgene waar jij de meeste behoefte aan hebt.

 

 • Alle communicatie verloopt overzichtelijk via de online leeromgeving. Van tips van medecursisten tot huiswerk insturen. Van dagprogramma voor de groepsbijeenkomsten tot literatuur. Zodat je nooit iets mist of kwijt bent.
Ja, ik wil ook sneller, goedkoper en flexibeler leren

Waarom mij als docent?

 

Mijn blended basiscursus staat voor:

 

 • inspirerende, enthousiasmerende en stimulerende lessen door een psycholoog met 14 jaar werkervaring, waaronder 6 jaar als docent;
 • goed voorbereide en samenhangende lessen (onder andere doordat je een vaste opleider hebt);
 • afwisselende lessen (mede door interessante gastsprekers);
 • een veilige leeromgeving die om jou draait (en niet om een docent die vol vuur is van zichzelf 😉 ;
 • veel aandacht voor het oefenen van vaardigheden (met elkaar én een trainingsactrice).

 

De cursus is geaccrediteerd door de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie.

 

Is het voor jou van belang dat ook een andere vereniging de cursus erkent? Neem dan even contact met me op.

Wat leer je?

 

In honderd uur aan lessen, waarvan 1/3 deel online, leer je de kneepjes van het vak. Zodat je een goede basis hebt om zelf met cognitieve gedragstherapie aan de slag te gaan.

 

De blended CGT-basiscursus bestaat uit twee delen.

 

In het inleidende deel van de cursus ligt de focus op het opstellen van een behandelplan. Hiervoor maak je gebruik van verschillende analyses. Ook leer je gesprekstechnieken waarmee je cliënten motiveert om met de behandeling aan de slag te gaan.

 

Na het verdiepende deel weet je hoe je cognitieve gedragstherapie toepast bij de behandeling van diverse psychische stoornissen. Zo leer je onder andere verschillende cognitieve technieken, exposure en gedragsexperimenten uit te voeren.

 

Je gaat dus naar huis met een volle gereedschapskist die je zelfverzekerd gebruikt.

 

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de lesstof, studiebelasting en literatuur van de blended basiscursus cognitieve gedragstherapie voor volwassenen.

Hoe leer je?

 

De cursus is bepaald niet saai. Je leert online en in een groep. Je oefent individueel, in duo’s en klassikaal. En je verbetert je vaardigheden via onder andere demonstraties, rollenspellen, praktijkopdrachten en het bespreken van elkaars casuïstiek.

 

Naast een ruimte voor plenaire lessen, heeft de leslocatie daarom ook kleinere ruimtes. Zodat je ongestoord in kleine groepjes kunt sparren.

 

In eerste instantie oefen je het geleerde op elkaar. Daarna pas je de technieken toe op cliënten. Ik kijk en lees regelmatig met je mee en geef je opbouwende feedback.

 

Steeds gaat het om de combinatie ‘techniek leren’ en ‘oefenen’. Zodat je de therapeutische vaardigheden goed onder de knie krijgt. Daarna ga je vol zelfvertrouwen met cognitieve gedragstherapie binnen je werkveld aan de slag.

 

Behalve van mij als hoofddocent, krijg je ook les van gastdocenten met expertise op een bepaald gebied.

 

Zodat je je cliënten beter kunt helpen. Met meer zelfvertrouwen en plezier.

Wanneer volg je welke lessen?

 

Je kunt direct beginnen met het online deel van de blended basiscursus cognitieve gedragstherapie. De cursus bestaat uit vijf delen:

 

1) Je start na inschrijving online met individuele opdrachten wanneer het jou uitkomt.

 

2) Dan volg je vier inleidende groepslessen. In 2021 vinden de inleidende groepslessen plaats op:

 

  • 6 maart, 13 maart, 20 maart en 1 mei

 

3) Vervolgens volg je acht groepslessen met verdiepende leerstof. In 2021 vinden de verdiepende groepslessen plaats op:

 

  • 8 mei, 15 mei en 29 mei
  • 5 juni
  • 3 juli, 10 juli, 17 juli en 24 juli

 

4) Tussen de verdiepende groepslessen door ga je in duo’s aan de slag met e-learning. Je oefent het geleerde in de praktijk en verbetert je vaardigheden. Ik kijk op de achtergrond met je mee en geef opbouwende feedback.

 

5) Ten slotte volg je gedurende de basiscursus een aantal oefendagen waarin je je praktische vaardigheden oefent. In 2021 vinden de oefendagen plaats op:

 

  • 27 maart, 22 mei en 26 juni

 

De lesdagen duren van 10.00 – 17.00 en vinden plaats op de zaterdag.

Op welke locatie?

 

De groepslessen vinden plaats op een iconische locatie in Rotterdam: het Groothandelsgebouw. Deze monumentale hotspot ligt direct naast het centraal station. Zodat je geen extra reistijd hebt door overstappen op metro, bus of tram. Of gedoe met parkeren. En zodat je er ook makkelijk komt als je verder weg woont.

 

Het mooie uitzicht op de stad werkt bovendien inspirerend. En in je pauze haal je zo een smakelijke lunch in een van de eettentjes om de hoek.

Wat is je investering voor de blended basiscursus cgt?

 

Wil jij je carrière als psycholoog ook een kickstart geven? Je investering voor de blended basiscursus cognitieve gedragstherapie is: € 2695.

 

Of investeer drie keer € 898,33.

Ja, ik meld me nu aan!

PS Er kunnen maar twaalf cursisten per lessenreeks meedoen, en een aantal stoelen is al bezet. Dus geef je snel op als je verzekerd wilt zijn van een plek…

WAT ZEGGEN ANDEREN?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij een opleiding wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat anderen daarover zeggen.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.