Title Image

Wat vergoedt mijn verzekering?

Wat vergoedt mijn verzekering?

Of je zelf wat moet bijbetalen en hoeveel hangt af van je situatie. Heb je een natura- of restitutiepolis? Is je eigen risico al verbruikt? En wat is de ernst van je klachten? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je precies wat voor jou van toepassing is en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.  

Als je een restitutiepolis hebt, mag je je psycholoog zelf kiezen en betaalt je zorgverzekeraar alle kosten. Wel zal je verzekering eerst aanspraak maken op je eigen risico van € 385,-. Dat geldt ook voor een naturapolis. 

Bij een naturapolis betaalt je verzekeraar alleen alle kosten als je psycholoog een contract met je verzekering heeft. Anders krijg je ongeveer 75 procent vergoed. Ik koos ervoor om geen contracten met verzekeraars af te sluiten. Lees hier waarom veel psychologen zonder contracten werken. 

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.