Title Image

Wat kan ik verwachten nadat ik me aangemeld heb?

Wat kan ik verwachten nadat ik me aangemeld heb?

Na je aanmelding maak je eerst een belafspraak in ZorgAdmin. Tijdens deze (gratis) telefonische kennismaking, hebben we het kort over je klachten, of ik je daarmee kan helpen en met welke vorm(en) van hulp. Ook vertel ik je meer over de kosten van psychologische hulp en wat verzekeraars vergoeden. Als we besluiten om een afspraak te maken, dan vraag ik je twee vragenlijsten in te vullen voor het eerste gesprek. 

In het eerste gesprek, het intakegesprek, bespreken we je klachten uitgebreid. Ik stel je op een gestructureerde manier vragen, waarmee we je hulpvraag goed in kaart brengen. Op basis daarvan maak ik een behandelplan. Dat we bespreken in het tweede gesprek. 

Als we het eens zijn over het behandelplan, voeren we het samen uit. Ik werk met cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat ik je help om anders tegen problemen aan te kijken en nieuwe vaardigheden te oefenen. Daarnaast sta ik je bij om je gedachten te onderzoeken of om rouw te verwerken. Je krijgt ook huiswerk. Zoals een brief schrijven, bepaald gedrag meer of minder laten zien of momenten bijhouden waarop je je angstig, verdrietig of boos voelt. 

Tijdens de therapie onderzoeken we de oorzaken en gevolgen van het probleem en hoe je klachten in stand worden gehouden. Je zult ontdekken dat jouw gedachten over een bepaalde gebeurtenis invloed hebben op je handelen. Met therapie proberen we de angel uit het probleem te halen. Hoe je denkt en hoe je handelt past dan beter bij wat je wenst. 

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.