Title Image

Wat kan ik verwachten nadat ik me aangemeld heb?

Wat kan ik verwachten nadat ik me aangemeld heb?

Je maakt eerst een afspraak voor een (gratis) telefonische kennismaking. Daarin hebben we het kort over je klachten, of ik je daarmee kan helpen en met welke vorm(en) van hulp. Ook vertel ik je meer over de kosten van psychologische hulp en wat verzekeraars vergoeden. Als we besluiten om een afspraak te maken, dan vraag ik je twee vragenlijsten in te vullen voor het eerste gesprek.

In het eerste gesprek, het intakegesprek, bespreken we je klachten uitgebreid. Ik stel je op een gestructureerde manier vragen, waarmee we je hulpvraag goed in kaart brengen. Op basis daarvan maak ik een behandelplan. Dat we bespreken in het tweede gesprek.

Als we het eens zijn over het behandelplan, voeren we het samen uit. Ik werk met cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat ik je help om anders tegen problemen aan te kijken en nieuwe vaardigheden te oefenen. Daarnaast sta ik je bij om je gedachten te onderzoeken of om rouw te verwerken. Je krijgt ook huiswerk. Zoals een brief schrijven, bepaald gedrag meer of minder laten zien of momenten bijhouden waarop je je angstig, verdrietig of boos voelt.

Tijdens de therapie onderzoeken we de oorzaken en gevolgen van het probleem en hoe je klachten in stand worden gehouden. Je zult ontdekken dat jouw gedachten over een bepaalde gebeurtenis invloed hebben op je handelen. Met therapie proberen we de angel uit het probleem te halen. Hoe je denkt en hoe je handelt past dan beter bij wat je wenst.

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!