Title Image

Over ons

OVER ONS

 

 

 

Rebecca is oprichter van Rebecca Warner Therapie|Supervisie|Opleidingen. Ze heeft zich altijd graag verdiept in mensen en houdt ervan om ingewikkelde vraagstukken op te lossen. Als therapeut helpt ze cliënten die met zeer uiteenlopende problemen bij haar komen. Het werd haar missie om zoveel mogelijk mensen te helpen met cognitieve gedragstherapie. Ze zag dat ze meer kon bereiken door haar kennis over te brengen aan andere bevlogen experts. 

 

Daarom heeft Rebecca met haar bedrijf de afgelopen jaren een groei doorgemaakt. Naast het helpen van cliënten heeft ze opleidingen ontwikkeld om meer professionals te helpen groeien. Een deel van haar werk bestaat uit het versterken van de vaardigheden van cognitief gedragstherapeuten (in opleiding) en ervaren supervisoren. 

OVER REBECCA WARNER 

 

 

 

| Iemand die meedenkt en een zetje geeft als dat nodig is 

 

 

Iedereen ontwikkelt een eigen manier om tegen dingen aan te kijken of met werk- en privé-uitdagingen om te gaan. Maar wat als de omstandigheden veranderen en je daar niet meer mee uitkomt? 

 

Dan reik ik je nieuwe manieren aan, op basis van mijn ruime ervaring en brede kennis van verschillende psychologische technieken en methoden. Zo kun je weer verder, of je nu cliënt of psycholoog bent. Want behalve cognitieve gedragstherapie in Rotterdam centrum, geef ik ook les aan jonge psychologen om beter te worden in hun vak. Bijvoorbeeld de basiscursus cognitieve gedragstherapie en supervisie. Of aan ervaren therapeuten om hun kennis op te frissen of met vertrouwen een N=1 te begeleiden. 

 

Sinds 2004 werk ik met veel plezier als psycholoog. Hiervoor volgde ik de vierjarige universitaire studie psychologie en de tweejarige opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Dit is een beschermde titel, die staat voor zorg van kwaliteit. 

 

Zelf specialiseerde ik me in cognitieve gedragstherapie. Een effectieve en veelgebruikte manier om helpende denk- en gedragspatronen aan te leren. Nadat ik geregistreerd cognitief gedragstherapeut was, ontwikkelde ik me verder. Eerst tot supervisor: begeleider van jonge psychologen. En daarna tot actief lid van de wetenschappelijke Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCt). 

 

De wetenschappelijke onderbouwing van cognitieve gedragstherapie spreekt me aan. Uit onderzoek blijkt dat deze therapievorm goed werkt om de meeste psychische problemen op te lossen of te verminderen. Zoals angsten, depressies, minderwaardigheidsgevoelens, perfectionisme en trauma’s. 

 

Je kunt een GZ-psycholoog vergelijken met een huisarts of tandarts: een generalist die kortdurende basis- en matig complexe zorg biedt. Heb je specialistische psychologische zorg nodig? Dan verwijs ik je door naar een specialist. 

 

|Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen 

VERENIGING VOOR COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE 

 

 

 

Naast mijn werk als therapeut en opleider, ben ik ook betrokken bij de VGCt. Eerder nam ik deel aan de accreditatiecommissie, die cursussen in cognitieve gedragstherapie beoordeelt. Ook hielp ik mee om het jaarlijkse congres voor cognitief gedragstherapeutisch werkers te organiseren. 

 

Daarnaast presenteer ik webinars, waarmee ik eveneens met beide benen in het vakgebied sta. De afgelopen jaren begeleidde ik tien van deze online colleges voor de VGCt. Daarin komen experts aan het woord over verschillende onderwerpen. Zoals probleemanalyses, gedragsexperimenten, mindfulness en eye movement desensitization and reprocessing (EMDR).  

 

Met salsadansen, hardlopen en fietsen zet ik mijn verstand op nul. In mijn werk ben ik tenslotte veel met mijn hoofd bezig. Ook met gezond eten probeer ik goed voor mezelf te zorgen. En om de andere geneugten van mijn leven te compenseren: uit eten gaan en terrasjes pakken. Socializen vind ik belangrijk: andere mensen geven mijn leven kleur. Maar ik zit minstens zo graag op de bank met een goed boek. 

 

Ook maakte ik met de VGCt filmpjes waarin we stapsgewijs uitleggen hoe psychologen goede probleemanalyses maken. Voor de Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen, een samenwerking tussen de Vereniging EMDR Nederland (VEN), de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) en de Vereniging voor Schematherapie (VST) presenteerde ik recentelijk drie webinars speciaal voor POH-GGZ. Hierin hebben we aandacht voor vraagstukken die bij spelen bij POH-GGZ, zoals hoe ziet een behandeling eruit? Hoe leg je dit duidelijk aan je patiënt uit? En hoe verwijs je door?

 

 

Supervisanten die hun vrienden sturen, cursisten die hun collegas tippen en cliënten die hun kennissen aanraden om hulp bij me te zoeken. Dat maakt mijn werk belonend.” 

 

 

Wil je meer over me weten? Wellicht vind je mijn bijdragen aan deze artikelen dan interessant. Of kijk eens bij de reviews van cliënten en cursisten. Heb je vragen of wil je overleggen wat ik voor je kan doen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. 

Contact

OVER MEDEWERKERS

 

 

 

Naast Rebecca spelen medewerkers en gastdocenten een belangrijke rol in de organisatie. De cursussen en workshops worden dynamischer wanneer gastdocenten een inkijkje geven in hun specialisme en de theorie uitleggen aan de hand van casuïstiek. Daarnaast worden administratieve en organisatorische zaken afgewikkeld door de leden van het team. Ontmoet ze hier. 

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!