Title Image

Archive

Hoeveel tijd kost de basiscursus cognitieve gedragstherapie?

De basiscursus bestaat uit 100 uur lesprogramma en 350 studieuren. Het lesprogramma bestaat uit het volgen van een individueel lesprogramma, opdrachten in duo’s en 12 klassikale lessen. De studieuren bestaan uit het lezen van literatuur, het bekijken van filmmateriaal en het oefenen in de praktijk met wat je leert in de cursus. De lesdagen zijn zo opgezet dat je steeds ruim de tijd hebt tussen de lesdagen door om de literatuur te lezen en de oefeningen te maken.  

Verder lezen

Ik zit in de laatste fase van mijn studie. Kan ik al starten met de basiscursus?

Als je begonnen bent met je Master kun je meedoen met de basiscursus. Het is enorm leerzaam als je het geleerde kan toepassen in de praktijk, dus als je kunt oefenen tijdens je stage. De basiscursus bestaat altijd uit cursisten met verschillende achtergronden; net klaar met de universitaire studie, al langer werkzaam, werkzaam als verpleegkundig specialist in de GGZ en in verschillende werkvelden zoals verslaving, psychiatrie, FACT-teams, specialistische instelling, Basis GGZ en POH-GGZ. De verschillende achtergronden van de cursisten maken de groep erg interessant. Je leert niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar. Daarnaast kiest iedereen uit de groep ervoor om de cursus op zaterdag te volgen. Dat leveren hele gemotiveerde groepen op, die zich serieus inspannen om de cursus tot een succes te maken.  

Verder lezen

Ik wil graag starten met de basiscursus, maar ben op dit moment niet werkzaam in het werkveld van de GGZ. Kan ik dan ook meedoen?

Je hebt aan de universiteit psychologie gestudeerd, langere tijd gewerkt in een mooi werkveld en onderzoek gedaan, maar zou je toch graag betekenisvol willen zijn voor cliënten binnen de GGZ? Of je hebt eerder besloten een carrièreswitch te maken en ondertussen je Master in de psychologie afgerond?  Dan is de basiscursus een mooie volgende stap. Ik zie dat deze cursisten vaak tijdens de basiscursus een passende baan vinden. Of dat ze na de basiscursus zeker weten dat dit het pad is dat zij willen bewandelen, waarna ze gefocust op zoek kunnen gaan naar een passende baan. Voor de cursus is het belangrijk dat je je eigen oefenmogelijkheden creëert. Dat kan soms binnen de huidige baan bij vrijwilligers uit de omgeving of met een medecursist.   

Verder lezen

Is de basiscursus geaccrediteerd?

Ja, de basiscursus is geaccrediteerd door de Vereniging van Cognitief gedragstherapeuten. Daarnaast is de cursus geaccrediteerd bij het Verpleegkundig Specialisten Register.  

Verder lezen

Kan ik meedoen met de basiscursus ook als ik op een van de dagen niet aanwezig kan zijn?

Het kan zijn dat je je op de cursusdag niet lekker voelt, besmet bent met Corona of dat het openbaar vervoer staakt. Deze dagen kun je altijd online aansluiten, zodat je de les niet mist. Mocht je echt niet bij de les aanwezig kunnen zijn, dan mag je een beperkt deel van de les missen. Om je certificaat te ontvangen voor de VGCt-route is de regel dat je aanwezig bent bij 90 procent van de lessen. Als je een les mist, dan zal ik je vragen een inhaalopdracht te maken. Aanvullend daarop is het ook vaak mogelijk een opname van de gemiste les terug te kijken. 

Verder lezen

Op welke locatie volg je de basiscursus bij Rebecca Warner Opleidingen?

De lessen op locatie worden gegeven in het Groothandelsgebouw, direct naast het centraal station van Rotterdam. We hebben een ruimte ter beschikking met uitzicht op het Weena. Naast de lesruimte hebben we een grote ruimte waar we in kleine groepjes kunnen oefenen op vaardigheden. Je hebt de hele dag koffie, thee en gekoeld water tot je beschikking. De bereikbaarheid van deze locatie is erg goed, ook als je van verder wegkomt. Vanaf het station is het enkele minuten lopen en je kunt je auto onder het gebouw (betaald) parkeren.  

Verder lezen

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!