Title Image

blog

Help! Mijn N=1 is afgekeurd

Vorig jaar gebeurde het bij een van mijn supervisanten. De N=1 die ik begeleidde, werd afgekeurd. In één keer. Niet goed genoeg. Helaas.  

Dit is toch echt de grote schrik van therapeuten die hun N=1 schrijven. Maar ook van supervisoren die een N=1 begeleiden. Dit is precies waarom sommigen het beginnen aan een N=1 voor zich uitschuiven. Of voor supervisoren een reden om aan het begeleiden überhaupt niet te beginnen.  

Vanuit mijn ervaring met het begeleiden van N=1’s krijg ik steeds meer zicht op wat redenen zijn van de registratiecommissie om in sommige gevallen een N=1 af te keuren. Ik deel mijn kennis hierover graag met je, zodat jij weet wat een valkuil zou kunnen zijn.

LEES MEER

Verder lezen

De fouten die ik maakte in N=1 begeleiding waar ik jou voor wil behoeden.

Een van de taken van een supervisor is het begeleiden van N=1’s. Terwijl we al zo druk zijn met onze afspraken met cliënten, supervisie geven, collega’s adviseren en allerlei regeltaken, komt er soms ook nog een N=1 bij. Als je dit niet met enige regelmaat doet, kan je je knap onzeker voelen of je wel het juiste doet.  

Ik heb ondertussen aardig wat N=1’s voorbij zien komen; al meer dan 50. In het begin pakte ik een heleboel dingen onhandig aan. Ik leerde van mijn fouten en weet nu precies waar de commissie op let.  

Wat is nu makkelijker dan leren van de fouten die een ander maakte? Hopelijk kan jij ook wat leren van de fouten die ik maakte. Daarom deel ik 3 van deze ‘onhandigheden’ en geef ik tips over wat je beter kan doen. 

LEES MEER

Verder lezen

Functieanalyse en betekenisanalyse: van frustreren naar makkelijk(er) leren 

 

De stap van theorie naar praktijk wat betreft de faba’s is groot. De theorie is complex, er zijn veel afkortingen en het kost inspanning om een weg te vinden in het toepassen van deze kennis binnen je eigen werksetting.  

Ook voor mij een bekende worsteling. De strijd die ik cursisten en deelnemers zie leveren om de theorie eigen te maken, heeft mij aangezet tot nadenken over hoe de stof toegankelijker gemaakt kan worden. Dit vertaalde ik in een manier om het anderen makkelijker en beter te laten begrijpen.  

In dit artikel ontdek je hoe ik dat deed en vind je een gratis download die je zeker gaat helpen. 

 

LEES MEER

Verder lezen

De voordelen van de hybride basiscursus CGT

 

Eerder had ik er nooit zo bij stil gestaan. Lesgeven kan ook anders: via een liveverbinding terwijl cursisten thuis meekijken. Daarvoor was altijd het uitgangspunt dat je er op locatie bij moest zijn. Of je kon een les inhalen bij een volgende cursus. Dit was altijd de oplossing voor cursisten die niet op locatie konden komen.  

 

Sinds Corona is de kijk op lesgeven veranderd en heeft het hybride lesgeven zijn intrede gedaan. 

“Bij hybride onderwijs volgt een deel van de studenten het onderwijs online, terwijl de andere studenten tegelijkertijd het onderwijs volgen in een fysieke ruimte. Het is dus een combinatie van synchroon online en offline onderwijs.” 

Mijn ervaringen als docent in combinatie met de ervaringen van de cursisten hebben geleid tot een nieuwe manier van samenwerken. De les volgen op locatie sluit naadloos aan op het volgen van de les thuis.  

 

LEES MEER

Verder lezen

Waarom een verpleegkundig specialist met opleiding tot cognitief gedragstherapeut enorm waardevol is in de zorg?

Verpleegkundig specialisten GGZ met een opleiding tot cognitief gedragstherapeut zijn van onschatbare waarde in de zorg. Om deze professionals meer handvatten te bieden in hun werkzaamheden kunnen zij sinds 2019 de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt volgen. De vereniging heeft de toelatingseisen van de opleidingsroute tot cognitief gedragstherapeut verruimd. We mochten al een aantal verpleegkundige professionals opleiden bij Rebecca Warner Opleidingen. Omdat we een prachtige terugkoppeling ontvingen, die inzicht geeft in wat de opleiding aan het vak van verpleegkundig specialist kan toevoegen, willen we dat graag met je delen.  

LEES MEER

Verder lezen

Ervaar jij een drempel voor gedragsexperimenten in cgt? Ontdek hoe je cliënten er juist mee helpt!

 

Hoe stap je als cognitief gedragstherapeut over de drempel om je sociaal angstige cliënt bloot te stellen aan een gedragsexperiment? Psycholoog Tessa Hartman, oud-cursist van mijn basiscursus cognitieve gedragstherapie, weet er alles van. In dit blog ontdek jij ook wat er nodig is om gedragsexperimenten in de cgt niet langer voor je uit te schuiven.

 

LEES MEER

Verder lezen

Supervisoren opgelet: ontdek alles wat je nodig hebt voor het begeleiden van de N=1 nieuwe stijl

 

Als supervisor moet je ook maar van alle markten thuis zijn: een goede behandelaar zijn, je theoretische kennis op orde hebben en je jongere collega’s begeleiden bij hun traject tot cognitief gedragstherapeut.

 

Begin 2021 introduceerde de VGCt de N=1 nieuwe stijl. In deze geüpdatete versie van de N=1 studie maak je het behandeleffect inzichtelijk aan de hand van onderzoeksvragen, vragenlijsten en analyses. Dit allemaal op basis van een weldoordacht onderzoeksdesign. Om jou als supervisor op weg te helpen, ontwikkelde ik de online cursus ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’. Zodat je goed beslagen ten ijs komt. Benieuwd hoe dit jou kan helpen? Je lees er hier meer over.

LEES MEER

Verder lezen

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!