Title Image

aanpak

Als je contact opneemt

 

Om naar een psycholoog te gaan, moeten veel mensen een drempel over. Daarom leg ik je uit wat er gebeurt als je met mij contact opneemt. Misschien vind je het ook interessant om dit blog te lezen: ‘Waarom je niet bang hoeft te zijn voor de psycholoog’. Hiervoor werd ik geïnterviewd.

Kennismaking

 

Als je contact met mij opneemt via deze website, maken we eerst een belafspraak. Tijdens deze (gratis)  telefonische kennismaking, hebben we het kort over je klachten, of ik je daarmee kan helpen en met welke vorm(en) van hulp. Ook vertel ik je meer over de kosten van psychologische hulp en wat verzekeraars vergoeden. Als we besluiten om een afspraak te maken, mail ik je twee vragenlijsten om in te vullen voor het eerste gesprek.

 Het intakegesprek en tweede gesprek

 

In het eerste gesprek, het intakegesprek, bespreken we je klachten uitgebreid. Ik stel je op een gestructureerde manier vragen, waarmee we je hulpvraag goed in kaart brengen. Op basis daarvan maak ik een behandelplan, dat we bespreken in het tweede gesprek.

De behandeling

 

Als we het eens zijn over het behandelplan, voeren we het samen uit. Ik help je bijvoorbeeld om nieuwe vaardigheden te oefenen, om je gedachten te onderzoeken of om rouw te verwerken. Je krijgt ook huiswerk. Zoals een brief schrijven, bepaald gedrag meer of minder laten zien. Of momenten bijhouden waarop je je angstig, verdrietig of boos voelt.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.