Title Image

E-learning N=1 onderzoek supervisoren

“Leer als VGCT-supervisor de fijne kneepjes van een N=1 begeleiden en grijp deze uitdagende kans om anderen en jezelf te ontwikkelen vol zelfvertrouwen aan”

 

 

Je leerde erover tijdens de supervisorenopleiding bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCt), maar dat was globaal. Ook schreef je zelf een N=1-verslag, maar dat is alweer een tijd geleden.

 

Hoe zit zo’n verslag ook alweer in elkaar? Is er in de tussentijd iets veranderd? Wat wordt er precies van je verwacht als begeleider? Ben je wel goed genoeg om collega’s te helpen? Door al die vragen schuif je deze supervisorentaak voor je uit. Terwijl je je supervisanten eigenlijk volmondig ‘ja, leuk!’ zou willen antwoorden. Gewoon, omdat je ze wat kunt leren en er zelf ook veel werkplezier en -kennis uithaalt. Als je jezelf hierin herkent, bedenk dan dat het ook anders kan.

Stel je voor…

 

Stel je voor dat je precies weet welke casuïstiek geschikt is voor een N=1-verslag. Je beheerst de opbouw van een N=1-verslag tot in de puntjes. Je kent de N=1-richtlijnen voor supervisoren op je duimpje. Je kijkt door de ogen van de beoordelingscommissie naar het werk van cognitief gedragstherapeuten in spe. Collega’s zijn je dankbaar voor je soepele begeleiding. En vakgenoten respecteren je om je mooie resultaten.

 

Dat is makkelijker te bereiken dan je denkt, ook voor beginnende supervisoren. Daar hoef je echt geen Aaron Beck of Albert Ellis voor te heten.

 

Je bent niet de enige supervisor die bang is om als N=1-begeleider door de mand te vallen bij collega’s en de VGCt. In de supervisorenopleiding was er wel aandacht voor N=1’s begeleiden. Maar niet zoveel dat je per hoofdstuk van het verslag precies weet wat je moet doen en je supervisant hierover waardevolle tips & tricks kan meegeven. Dat moet je allemaal zelf uitzoeken en leer je met vallen en opstaan. In het ergste geval doordat de beoordelingscommissie het verslag van je supervisant afkeurt. Terwijl het veel makkelijker kan.

Zo simpel is het

 

Iedereen kan een N=1 onderzoek begeleiden als je stap voor stap krijgt uitgelegd wat de bedoeling is. Als je voorbeelden hebt en oefeningen. In de online cursus N=1’s begeleiden voor supervisoren leer je in een halve dag alle ins en outs van een N=1 begeleiden. Daarvan profiteer je de rest van je carrière, ook in je eigen praktijk. Want als je weet hoe je de problemen van je cliënt en het resultaat van je behandeling volgens het boekje onderzoekt, heb je zelf ook meer tools in handen om een nog betere therapeut te worden. Je krijgt de beschikking over tips & tricks die ervaren N=1-begeleiders gebruiken, maar die je niet leerde tijdens de supervisorenopleiding of je eigen N=1-traject.

 

De cursus ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’ volg je in je eigen tempo, in een online omgeving. Je investering is maar 247,- euro. Na betaling krijg je direct toegang tot de cursusomgeving met video’s, oefeningen, een cursistenforum en handige downloads.

BEGIN NU

Wat je leert

 

Je leert in deze cursus alles wat je nodig hebt om vol vertrouwen collega’s door hun N=1-verslag te loodsen. En om je eigen kennis over het cognitief gedragstherapeutisch proces up-to-date te houden, zodat je jezelf blijft ontwikkelen als therapeut. We nemen elk onderdeel van een N=1-verslag onder de loep en wat jij daarin voor je supervisant kunt betekenen. Je krijgt filmpjes, een voorbeeld-casus waarmee je zelf aan de slag gaat, handige linkjes, invulschema’s, leessuggesties en nog veel meer. Op het online forum helpen supervisoren elkaar en beantwoord ik je vragen.

 

Het resultaat?

  • Je krijgt het cognitief gedragstherapeutisch proces nog beter in de vingers.
  • Je weet hoe je supervisanten de stappen leert die jij ze al voor bent.
  • Je krijgt meer afwisseling in je werk en doet inspiratie op.
  • Je krijgt de beloning van supervisanten die blij zijn met je hulp.
  • Je vertrouwt meer op je eigen deskundigheid (en anderen ook).

Extra voordelen

 

De cursus ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’ is niet voor eenmalig gebruik. Je houdt een jaar lang toegang tot de lesstof, zodat je de theorie en voorbeelden er steeds weer kunt bijpakken, net zolang totdat je er routine in hebt. Op deze manier is deze cursus uitstekend geschikt voor zelfstudie en oefening.

 

Met de cursus ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’ heb je bovendien meteen drie van de tien punten binnen voor je herregistratie als supervisor VGCt.

BEGIN NU

Waarom bij mij een cursus volgen?

 

  • Ik begeleidde meer dan vijftig N=1’s (een aantal daarvan loopt nu). Van de ingediende verslagen keurde de registratiecommissie 94% in een keer goed. Twee keer werd een aanvulling gevraagd, één keer werd een verslag afgekeurd.
  • Ik werk al zestien jaar als cognitief gedragstherapeut en zes jaar als supervisor.
  • Ik accrediteerde opleidingen die vallen onder de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën. Ook gaf ik webinars voor leden van de VGCt en zat ik in de organisatie van het jaarlijkse congres.
  • Al meer dan 275 psychologen volgden bij mij een cursus.

Inschrijven

 

Je kunt deze online cursus direct volgen. Als je hebt betaald, krijg je direct toegang tot de cursusomgeving van ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’ met filmpjes, voorbeelden en tips per verslagonderdeel. Je betaalt er maar 247,- euro voor. Dat is inclusief 3 VGCt herregistratiepunten.

BEGIN NU

We zien ernaar uit je online te ontmoeten. Heb je nog vragen over deze cursus? Neem dan even contact  met ons op via het

CONTACTFORMULIER

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!