Title Image

Nieuw bij de VGCt: praktijktoetsen

Nieuw bij de VGCt: praktijktoetsen

 

Sinds maart wordt er gewerkt met praktijktoetsen binnen de supervisie. Samen met je supervisor bekijk je filmopnames van je eigen sessies. Op een super leerzame manier worden zo je vorderingen in kaart gebracht en krijg je feedback en tips!

De VGCt heeft een boekje gemaakt met de 8 praktijktoetsen. Je kunt deze downloaden op de site van de VGCt.

 

De praktijktoetsen bestaan uit 8 verschillende competenties die relevant zijn voor onze werkzaamheden als cognitief gedragstherapeut. Hierbij gaat het om het opstellen van gedragsanalyses, het opstellen van een behandelplan en het evalueren van de behandeling, het hanteren van de therapeutische relatie, het toepassen van cognitieve, imaginaire en gedragsmatige procedures en het aanleren van alternatief gedrag.

 

Je kunt voorafgaand aan je supervisie de praktijktoetsen voor jezelf invullen. Waar ben je al goed in? Waar wil je je verder in verbeteren? Zo wordt het voor jou ook helderder waar je je aandacht op kunt richten in de supervisie.

 

Ben je al verder in je opleidingstraject tot cognitief gedragstherapeut? Vanaf september wordt er voor de aanvraag van je registratie gevraagd om twee ingevulde praktijktoetsen in je portfolio. Bij aanvragen vanaf 1 september 2019 moeten alle 8 praktijktoetsen in je portfolio zitten.

 

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.