Title Image

Start basiscursus CGT in september

Start basiscursus CGT in september

 

 

Start basiscursus september

De basiscursus die startte in januari loopt tegen het einde. Na 16 bijeenkomsten met presentaties, rollenspellen, oefeningen en praktijkopdrachten zijn er door de cursisten mooie stappen gemaakt. Met een volle ‘gereedschapskist’ en meer vertrouwen in eigen kunnen gaan zij weer verder in hun therapie carrière. Voor mij betekent dit het opstarten van een nieuwe groep. 15 september is de eerste lesdag van deze basiscursus cognitieve gedragstherapie. Ben jij er bij?

Locatie

De lessen worden gegeven in het Groothandelsgebouw in Rotterdam, direct naast Centraal Station. Het is een fijne locatie met mooi uitzicht over Rotterdam. Naast de ruimte waar de plenaire lessen plaatsvinden zijn er ook een aantal kleine ruimtes waar je ongestoord in kleine groepjes met de stof kan oefenen. In de omgeving van de locatie zijn er veel gelegenheden waar je lekker eten kan halen voor in de lunchpauze.

Oefenen met praktische vaardigheden

De cursus is bedoeld voor beginnende psychologen die aan de slag willen met het leren van praktische vaardigheden. In de lessen worden technieken besproken en de toepassing daarvan bij casuisitiek in de praktijk. De nadruk ligt op het opdoen van vaardigheden door het oefenen van technieken op elkaar. De cursus heeft tot doel therapeutische vaardigheden onder de knie te krijgen, zodat je vol zelfvertrouwen binnen je werkveld aan de slag kunt!

Cursus data

De volgende cursus zal starten in september. De (voorlopige) data zijn al bekend. De cursus wordt gegeven op 16 zaterdagen van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Eind januari zal de laatste les plaatsvinden.

Inhoud cursus

In het eerste deel van de cursus ligt de focus op hoe je een behandelplan kan opstellen op basis van verschillende analyses. Aan bod komen gesprekstechnieken om je cliënt te motiveren voor behandeling en het maken van opdrachten.  In het tweede deel van de cursus wordt de behandeling van verschillende stoornissen besproken. Er komen interventies aanbod uit de gedragstherapie en cognitieve therapie. Wil je meer weten over de inhoud van de cursus? Lees dan hier verder. 

In de cursus worden ook enkele gastdocenten uitgenodigd om te vertellen over hoe zij cognitief gedragstherapeutische technieken inzetten bij specifieke stoornissen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling van lessen en een interessante andere kijk op de stof.

Inschrijven

De eerste cursisten hebben zich al ingeschreven voor de cursus in september. Wil je je inschrijven voor de cursus? Dan kan via de inschrijflink. Twijfel je nog of je in september wil starten met een basiscursus? Als je wil, kan ik je op de hoogte houden over de cursus.

 

 

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!