Title Image

Hoe pas je EMDR toe bij extreme boosheid?

Hoe pas je EMDR toe bij extreme boosheid?

 

 

In deze documentaire zie je hoe het woede, wrok en wraak protocol wordt toegepast. Een oorlogsveteraan en een vrouw met opgekropte woede maken opmerkelijke stappen met deze techniek. Een echte aanrader voor als je eens van dichtbij wilt zien hoe EMDR werkt in de praktijk.

Het woede, wrok en wraak protocol is gericht op getraumatiseerde clienten die de neiging hebben hun boosheid te externaliseren. Dit nieuwe EMDR protocol is een tool voor behandelaars die te maken krijgen met clienten met symptomen waarbij zij anderen kunnen kwetsen, zoals verhoogde prikkelbaarheid, woede-aanvallen en wraak-gedachten.

 

Boekentip: wil je meer lezen over de toepassing van EMDR bij boosheid? Meer informatie kun je terugvinden in Praktijkboek EMDR deel II, Toepassingen voor nieuwe patiëntengroepen en stoornissen. Samengesteld en geschreven onder redactie H.J. Oppenheim, H. Hornsveld, E. Ten Broeke & A. de Jongh.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.