Title Image

Exposure in beeld: hoe pas je het effectief toe?

Exposure in beeld: hoe pas je het effectief toe?

 

 

 

Exposure is een effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie waarbij cliënten systematisch hun angstige verwachtingen onderzoeken en weerleggen. Tijdens exposure stelt de cliënt zich herhaaldelijk bloot aan situaties die angst oproepen zonder dat de gevreesde gevolgen hiervan uitkomen. Hoe werkt het onderliggende mechanisme en hoe kan je het het beste toepassen in de spreekkamer?

Vorig jaar introduceerde de VGCt de factsheet ‘Exposure: nieuwe inzichten’. In de factsheet staat het onderliggende model beschreven, het inhibitorisch leermodel, en hoe je deze inzichten het beste kan toepassen in de praktijk. Je kunt de factsheet hier downloaden. Voor wie de uitleg wat abstract blijft, de VGCt maakte ook een tweetal filmpjes over hoe je deze inzichten in je behandeling kunt toepassen. Met een casus wordt geïllustreerd hoe je exposure kan toepassen binnen de behandelkamer en buiten de behandelkamer.

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!