Title Image

Supervisoren opgelet: ontdek alles wat je nodig hebt voor het begeleiden van de N=1 nieuwe stijl

Supervisoren opgelet: ontdek alles wat je nodig hebt voor het begeleiden van de N=1 nieuwe stijl

 

Als supervisor moet je ook maar van alle markten thuis zijn: een goede behandelaar zijn, je theoretische kennis op orde hebben en je jongere collega’s begeleiden bij hun traject tot cognitief gedragstherapeut.

 

Begin 2021 introduceerde de VGCt de N=1 nieuwe stijl. In deze geüpdatete versie van de N=1 studie maak je het behandeleffect inzichtelijk aan de hand van onderzoeksvragen, vragenlijsten en analyses. Dit allemaal op basis van een weldoordacht onderzoeksdesign. Om jou als supervisor op weg te helpen, ontwikkelde ik de online cursus ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’. Zodat je goed beslagen ten ijs komt. Benieuwd hoe dit jou kan helpen? Je lees er hier meer over.

 

Voel jij je als supervisor niet bekwaam om je supervisant te begeleiden bij het schrijfproces? Omdat je het gevoel hebt niet voldoende kennis te hebben over de N=1 in de nieuwe stijl? Wil je meer weten over het opstellen van onderzoeksvragen? Het opzetten van een onderzoeksdesign? Of het analyseren van de resultaten? Maar heb je niet de tijd om dit alles grondig tot op de bodem uit te zoeken?

 

Dat hoeft ook niet. Dat heb ik al voor je gedaan. Ik zocht uit wat je als supervisor moet weten om een N=1 goed te begeleiden. En daar maakte ik een online cursus over. In meer dan 30 filmpjes van slechts 5 minuten leg ik je alle onderdelen van de N=1 uit. Met de tips en tricks die ik deel, kun je je supervisant zonder kleurscheuren door het proces loodsen. Mijn uitzoekwerk scheelt jou tijd en gedoe.

 

Ook voor supervisanten ontwikkelde ik een online cursus: ‘Soepel en snel je N=1 schrijven’. Stap voor stap neem ik ze mee in het N=1 proces. Zodat ze tot een mooi eindresultaat komen én met plezier hun N=1 schrijven. Momenteel werken al mijn supervisanten aan hun N=1-verslag aan de hand van de online cursus. En de eerste resultaten zijn veelbelovend.

 

The proof of the pudding…

 

Voor een eerder blog interviewde ik Judith Koopmans, GZ-psycholoog. Zij deelde haar ervaring met de online cursus en hoe het haar direct de goede weg op hielp. Het motiveerde haar om te beginnen. Iets wat ze al een tijd voor zich uitschoof. Ook merkte ze dat het proces beter behapbaar én haalbaar werd door de overzichtelijke uitleg en de opsplitsing in verschillende onderdelen. Benieuwd naar het hele interview? Je leest het hier.

 

Van proces naar inhoud; een flinke vooruitgang!

 

Sinds mijn supervisanten de online cursus volgen, merk ik dat het begeleidingsproces gemakkelijker gaat. Ik hoef mijn supervisanten niet meer uit te leggen wat ze moeten doen voor het N=1-verslag; ze weten het al. En ik ben minder tijd kwijt met feedback geven want in de eerste versie staat al veel goed op papier.

 

Ook de vragen die ik krijg zijn veranderd. Gingen de vragen voorheen vaak over het proces: “Wat moet er allemaal in het N=1-verslag staan?”, “Wat is een goede casus?” en “Hoe zit dat nu met het onderzoeksdesign?”. Nu zijn de vragen veel meer gericht op de inhoud: “Ik heb denk ik een goede casus gevonden voor de N=1, kunnen we die samen even doorlopen?”, “Ik heb de analyses op papier gezet en ik heb daar nog wat vragen over…” en “Ik heb mijn onderzoeksopzet helder, kunnen we eens sparren over de vragenlijsten waarmee ik mijn onderzoeksvragen wil beantwoorden?”.

 

 

Wil je je supervisanten ook soepel door hun N=1 helpen? Maak het jezelf gemakkelijk.

 

Wil jij het begeleidingsproces makkelijker maken voor jezelf? En wil je up-to-date zijn wat betreft de N=1 nieuwe stijl? Ik zocht het voor je uit. Met de online cursus ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’ ben je in een middag weer bij. En kun je je supervisanten zonder stress door de nieuwe N=1 heen loodsen.

No Comments

Post a Comment

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!