Title Image

therapie

 

Cliëntenstop

 

Op dit moment neem ik geen nieuwe cliënten aan. Vanaf september kun je weer een kennismakingsgesprek inplannen. Na dit eerste, verkennende gesprek kunnen we direct met je behandeling beginnen.

 

Vind je dit te lang duren? Kijk dan eens op de website van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapieën (VGCt). Daarop staat een overzicht van alle cognitief gedragstherapeuten die bij jou in de regio werken. Hebben ook die een langere wachttijd dan wenselijk is? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Mogelijk kan die je helpen met wachtlijstbemiddeling.

| “Zodat je zelf weer verder kan”

 

In mijn praktijk in Rotterdam centrum help ik volwassenen bij veelvoorkomende psychische problemen. Je kunt met mij contact opnemen:

 

  • als je je depressief voelt en daar wat aan wilt doen;
  • als je iets traumatisch hebt meegemaakt, wat veel invloed heeft op je dagelijkse leven;
  • als je je onzeker of minderwaardig voelt;
  • als je last hebt van angsten, waardoor je dingen uit de weg gaat;
  • of als je zo perfectionistisch bent, dat je niet meer tot rust komt en spanningsklachten hebt.

 

Cognitieve gedragstherapie

 

Ik werk met cognitieve gedragstherapie. Daarmee help ik je om anders tegen problemen aan te kijken. En om er anders mee om te gaan. Want vaak zijn het niet (alleen) de gebeurtenissen zelf, waardoor je je rot voelt of op een bepaalde manier gedraagt. Maar is het de ‘bril’ waarmee je naar omstandigheden kijkt. Daarom onderzoeken we wat je manier van denken is. Stellen we ‘niet helpende’ overtuigingen ter discussie. En experimenteren we met gedrag waardoor je je beter voelt.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze therapie heel goed werkt om de meeste psychische problemen op te lossen of te verminderen. Het is in Nederland dan ook een van de meest toegepaste behandelvormen.

 

In deze twee video’s zie je wat cognitieve gedragstherapie is. En hoe deze therapie helpt bij bijvoorbeeld een depressie. Wil je er meer over weten? Kijk dan op www.cognitievegedragstherapie.nl. Dat is de cliëntenwebsite van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën. Hier vind je ook filmpjes en uitleg  over de behandeling van andere klachten met deze vorm van therapie.

 

EMDR & Oplossingsgerichte therapie

 

Naast cognitieve gedragstherapie gebruik ik technieken die er goed bij aansluiten, zoals:

 

  • Oplossingsgerichte therapie, waarbij we ons richten op wat er wél werkt en hoe je dat kunt uitbreiden.
  • Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR). Dit is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis. Zoals een ongeluk, nare seksuele ervaringen of een geweldsincident.

 

Ook deze technieken zijn bewezen effectief. Daarom vergoeden verzekeraars mijn hulp als psycholoog.

 

Therapieland

 

Je krijgt ook toegang tot het online platform van Therapieland. Hierop kun je modules volgen met video’s en opdrachten die je helpen bij het oplossen van je probleem. Zo kun je er ook thuis, in je eigen tijd, mee aan de slag. Daarnaast vind je er tips voor familie of vrienden om met je klachten om te gaan.

 

De meeste mensen die met Therapieland werken, knappen sneller op. Ook vinden veel mensen het fijn om zo zelf de regie over hun behandeling te hebben.

 

Werkdagen

 

Omdat ik ook lesgeef aan andere psychologen, werk ik niet alle dagen als therapeut. Je kunt bij mij terecht voor therapie op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag en op woensdagavond. Komen deze tijden je niet uit, dan verwijs ik je graag naar www.cognitievegedragstherapie.nl. Hierop vind je alle cognitief gedragstherapeuten bij jou in de buurt.

 

Lees de folder

In deze folder vind je de belangrijkste informatie op een rij. Ook handig om aan je huisarts te geven als je een verwijzing wilt.

Download

 

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij therapie wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat anderen daarover zeggen.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.