Intervisie voor supervisoren

DÉ MANIER WAAROP JE JE ALS SUPERVISOR SNELLER ONTWIKKELT EN  TIJD BESPAART

 

Ben jij de enige VGCt-supervisor op jouw locatie? En ploeter je soms wat af om je lessen goed op poten te zetten? Of zit je wel eens met je handen in het haar bij de begeleiding van een N=1 studie? Of loop je tegen andere vraagstukken aan waarover je wel eens met collega-supervisoren zou willen sparren?

 

Want andere psychologen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, een-op-een of in een groep, daar komt best wat bij kijken. Wat doe je bijvoorbeeld als een supervisant achterblijft in zijn of haar ontwikkeling? Hoe bouw je een presentatie goed op en geef je ‘m inspirerend? En hoe krijg je een stroef groepsproces weer op gang?

 

Het kost aardig wat tijd om dit in de vingers te krijgen. En natuurlijk voel je je er soms onzeker over. Heb je wel de meest effectieve aanpak gekozen? Ben je niet in je eigen valkuil getrapt? Heb je het wel bij het rechte eind?

Wat dacht je van intervisie voor supervisoren?

 

Een intercollegiaal overleg waarin we elkaar helpen om beter te worden in ons vak als supervisor en docent. Waarin we bespreken waar we tegenaan lopen. En waarin we tips & tricks delen met elkaar. In een open en veilige setting.

 

De groep bestaat uit drie tot acht personen. Waarmee we werken volgens een vaste methode. Om zoveel mogelijk uit de intervisie te halen.

 

Zodat je niet langer het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. En zodat je je sneller ontwikkelt als supervisor en docent. Dat is twee keer flink tijd besparen dus.

 

Bovendien levert deelname je twee nascholingspunten ‘supervisievaardigheden/didactiek’ op voor je herregistratie als supervisor.

Intervisie iets voor jou?

 

De intervisiegroep is er voor cognitief gedragstherapeuten met een registratie als VGCt-supervisor. Je werkt als docent cognitieve gedragstherapie. Je geeft supervisie aan collega’s. Of je begeleidt een N=1-studie.

 

We komen drie keer per jaar bij elkaar op een donderdagavond in Rotterdam. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Waar en wanneer?

 

De eerste intervisiebijeenkomst is op 19 september 2019. In het nieuwe jaar staan de bijeenkomsten gepland op 30 januari en 30 april. De exacte data volgen binnenkort. We ontmoeten elkaar in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Een iconische locatie direct naast het Centraal Station. We starten de bijeenkomsten om 19.00 uur. De intervisie eindigt om 20.30 uur.

Ja, dat wil ik ook: sparren met collega-supervisoren!

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld? Zo af en toe, wanneer het er toe doet?

En… ontvang gelijk de laatste nieuwtjes over de veranderingen in het opleidingstraject bij de VGCt en een documentaire tip die je niet wil missen!