Title Image

Intervisiegroepen voor supervisoren

Intervisiegroepen voor supervisoren: Dé manier waarop je je als supervisor sneller ontwikkelt en tijd bespaart

 

 

Ben jij de enige VGCt-supervisor op jouw locatie? En ploeter je soms wat af om je lessen goed op poten te zetten? Zit je wel eens met je handen in het haar bij de begeleiding van een N=1 studie? Of loop je tegen andere vraagstukken aan waarover je wel eens met collega-supervisoren zou willen sparren?

 

Want andere psychologen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, een-op-een of in een groep, daar komt best wat bij kijken. Wat doe je bijvoorbeeld als een supervisant achterblijft in zijn of haar ontwikkeling? Hoe bouw je een presentatie goed op en geef je ‘m inspirerend? En hoe krijg je een stroef groepsproces weer op gang?

 

Het kost aardig wat tijd om dit in de vingers te krijgen. Natuurlijk voel je je er soms onzeker over. Heb je wel de meest effectieve aanpak gekozen? Ben je niet in je eigen valkuil getrapt? Heb je het wel bij het rechte eind?

Wat dacht je van intervisie voor de supervisoren?

 

Een intercollegiaal overleg waarin we elkaar helpen om beter te worden in ons vak als supervisor en docent. Waarin we bespreken waar we tegenaan lopen en waarin we tips & tricks delen met elkaar in een open en veilige setting.

 

Zo hoef je niet langer het wiel opnieuw uit te vinden en ontwikkel je je sneller als supervisor en docent. Dat is twee keer flink tijd besparen dus.

 

Bovendien levert deelname je twee nascholingspunten ‘supervisievaardigheden/didactiek’ op voor je herregistratie als supervisor.

Intervisie iets voor jou?

 

We komen een aantal keren per jaar online bij elkaar op een donderdagavond. Je investering voor de intervisie is 30,- euro per bijeenkomst. Je ontvangt aan het eind van de bijeenkomst de presentielijst per mail, zodat je zelf bij de VGCt je punten kan registreren.

 

Tijdens de bijeenkomsten behandelen we telkens een thema, waarover we onze ervaringen uitwisselen. Schrijf je apart in voor de bijeenkomst(en) van je interesse. De afgelopen jaren hebben we de volgende thema’s behandeld.

 

2023

  • 16 februari: Functie- en betekenisanalyses
  • 22 juni: Functie- en betekenisanalyses

 

2022

  • 27 januari: Functie- en betekenisanalyses (vol)
  • 19 mei: Functie- en betekenisanalyses (vol)
  • 29 september: Functie- en betekenisanalyses (vol)
  • 17 november: Functie- en betekenisanalyses (vol)

 

2021

  • 29 april: Struggles bij het begeleiden van een N=1

 

2020

  • 30 januari: Lesgeven over functie- en betekenisanalyses in de cgt-basiscursus
  • 30 april: Didactiek in cgt-onderwijs
  • 7 mei: Superviseren van een N=1
  • 1 oktober: Intervisie over supervisie: welke casus wil jij bespreken?
  • 19 november: Struggles bij het begeleiden van een N=1

DATA EN INSCHRIJVEN

 

Er is geen nieuwe datum beschikbaar.

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!