Intervisie voor supervisoren

DÉ MANIER WAAROP JE JE ALS SUPERVISOR SNELLER ONTWIKKELT EN  TIJD BESPAART

 

Ben jij de enige VGCt-supervisor op jouw locatie? En ploeter je soms wat af om je lessen goed op poten te zetten? Of zit je wel eens met je handen in het haar bij de begeleiding van een N=1 studie? Of loop je tegen andere vraagstukken aan waarover je wel eens met collega-supervisoren zou willen sparren?

 

Want andere psychologen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, een-op-een of in een groep, daar komt best wat bij kijken. Wat doe je bijvoorbeeld als een supervisant achterblijft in zijn of haar ontwikkeling? Hoe bouw je een presentatie goed op en geef je ‘m inspirerend? En hoe krijg je een stroef groepsproces weer op gang?

 

Het kost aardig wat tijd om dit in de vingers te krijgen. En natuurlijk voel je je er soms onzeker over. Heb je wel de meest effectieve aanpak gekozen? Ben je niet in je eigen valkuil getrapt? Heb je het wel bij het rechte eind?

Wat dacht je van intervisie voor supervisoren?

 

Een intercollegiaal overleg waarin we elkaar helpen om beter te worden in ons vak als supervisor en docent. Waarin we bespreken waar we tegenaan lopen. En waarin we tips & tricks delen met elkaar. In een open en veilige setting.

 

De groep bestaat uit drie tot acht personen. Waarmee we werken volgens een vaste methode. Om zoveel mogelijk uit de intervisie te halen.

 

Zodat je niet langer het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. En zodat je je sneller ontwikkelt als supervisor en docent. Dat is twee keer flink tijd besparen dus.

 

Bovendien levert deelname je twee nascholingspunten ‘supervisievaardigheden/didactiek’ op voor je herregistratie als supervisor.

Intervisie iets voor jou?

 


We komen vijf keer per jaar bij elkaar op een donderdagavond online of in Rotterdam. Je investering voor de intervisie is 30 euro per bijeenkomst. Ik zorg dat we online bij elkaar kunnen komen, de locatie in Rotterdam, koffie en thee. Je ontvangt aan het eind van de bijeenkomst de presentielijst per mail. Zodat je zelf bij de VGCt je punten kan registreren.

 

Tijdens de bijeenkomsten behandelen we telkens een thema, waarover we onze ervaringen uitwisselen. Schrijf je apart in voor de bijeenkomst(en) van je interesse. Het afgelopen jaar hebben we de volgende thema’s behandeld.

 

  • 30 januari: Lesgeven over functie- en betekenisanalyses in de cgt-basiscursus
  • 30 april: Didactiek in cgt-onderwijs
  • 7 mei: Superviseren van een N=1
  • 1 oktober: Intervisie over supervisie: welke casus wil jij bespreken?
  • 19 november: Struggles bij het begeleiden van een N=1

Waar en wanneer?

 

De eerstvolgende intervisie staat gepland op 15 juli met het thema: Functieanalyses en betekenisanalyses. Gezien de ontwikkelingen omtrent het coronavirus, ontmoeten we elkaar voorlopig online. Wanneer het weer mogelijk is, ontmoeten elkaar in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Een iconische locatie direct naast het Centraal Station. We starten de bijeenkomsten om 19.00 uur. De intervisie eindigt om 20.30 uur.

Ik wil me inschrijven

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij intervisie wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat anderen daarover zeggen.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.