Title Image

Archive

Wat kan ik verwachten nadat ik me aangemeld heb?

Je maakt eerst een afspraak voor een (gratis) telefonische kennismaking. Daarin hebben we het kort over je klachten, of ik je daarmee kan helpen en met welke vorm(en) van hulp. Ook vertel ik je meer over de kosten van psychologische hulp en wat verzekeraars vergoeden. Als we besluiten om een afspraak te maken, dan vraag ik je twee vragenlijsten in te vullen voor het eerste gesprek.

In het eerste gesprek, het intakegesprek, bespreken we je klachten uitgebreid. Ik stel je op een gestructureerde manier vragen, waarmee we je hulpvraag goed in kaart brengen. Op basis daarvan maak ik een behandelplan. Dat we bespreken in het tweede gesprek.

Als we het eens zijn over het behandelplan, voeren we het samen uit. Ik werk met cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat ik je help om anders tegen problemen aan te kijken en nieuwe vaardigheden te oefenen. Daarnaast sta ik je bij om je gedachten te onderzoeken of om rouw te verwerken. Je krijgt ook huiswerk. Zoals een brief schrijven, bepaald gedrag meer of minder laten zien of momenten bijhouden waarop je je angstig, verdrietig of boos voelt.

Tijdens de therapie onderzoeken we de oorzaken en gevolgen van het probleem en hoe je klachten in stand worden gehouden. Je zult ontdekken dat jouw gedachten over een bepaalde gebeurtenis invloed hebben op je handelen. Met therapie proberen we de angel uit het probleem te halen. Hoe je denkt en hoe je handelt past dan beter bij wat je wenst.

Verder lezen

Hoelang moet ik wachten voordat ik kan gaan werken aan de oplossing van mijn probleem?

Ik probeer iedereen zo snel mogelijk te helpen. In de zorg is er echter vaak meer vraag naar hulp dan dat er aanbod is. Dat betekent dat er ook bij mij een wachtlijst kan ontstaan. Een kennismakingsgesprek kun je altijd inplannen. Daarin kijken we of ik de hulp kan bieden die je nodig hebt. Als ik je kan helpen maken we gelijk onze afspraak voor het intake gesprek. De wachttijd tot het intakegesprek bespreek ik met je en ik kijk ook of er een sneller alternatief beschikbaar is. De wachttijd staat ook vermeld op de homepage van de website; www.rebeccawarner.nl. Na het intakegesprek beginnen we de behandeling. Er is geen wachttijd tot de start van de behandeling.  

Verder lezen

Wat vergoedt mijn verzekering?

Of je zelf wat moet bijbetalen en hoeveel hangt af van je situatie. Heb je een natura- of restitutiepolis? Is je eigen risico al verbruikt? En wat is de ernst van je klachten? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je precies wat voor jou van toepassing is en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.  

Als je een restitutiepolis hebt, mag je je psycholoog zelf kiezen en betaalt je zorgverzekeraar alle kosten. Wel zal je verzekering eerst aanspraak maken op je eigen risico van € 385,-. Dat geldt ook voor een naturapolis. 

Bij een naturapolis betaalt je verzekeraar alleen alle kosten als je psycholoog een contract met je verzekering heeft. Anders krijg je ongeveer 75 procent vergoed. Ik koos ervoor om geen contracten met verzekeraars af te sluiten. Lees hier waarom veel psychologen zonder contracten werken. 

Verder lezen

Wat zijn de kosten voor cognitieve gedragstherapie?

Als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) behandel ik lichte tot matig complexe psychische klachten. Voor deze basis geestelijke gezondheidszorg stelde de overheid drie producten vast: kort, middel en intensief. Bij ieder product hoort een andere behandelduur. De Nederlandse Zorgautoriteit stelde de bedragen vast die per gesprek mogen worden gerekend. Aan het begin van je behandeling maken we een inschatting van je ‘behandelproduct’. 

Product Kort, ongeveer 3-5 gesprekken 

Product Middel, ongeveer 6-8 gesprekken 

Product Intensief, ongeveer 9-12 gesprekken 

Met de tarieven per gesprek kun je zelf een inschatting maken van de kosten en vergoeding van een behandeling.  

60 minuten diagnostiek (intakegesprek):                     € 163,67 (prestatiecode: CO0562) 

45 minuten behandeling (behandelgesprek):             € 120,99 (prestatiecode: CO0497) 

Intercollegiaal kort overleg (overleg huisarts):            € 22,18 (prestatiecode: OV0007) 

Of je zelf wat moet bijbetalen en hoeveel hangt af van je situatie. Heb je een natura- of restitutiepolis? Is je eigen risico al verbruikt? En wat is de ernst van je klachten? Neem na onze telefonische kennismaking contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je precies wat voor jou van toepassing is en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Sommige mensen kiezen ervoor om mijn behandeling zelf te betalen. Zonder tussenkomst van je huisarts of verzekeraar factureer ik je € 90,- per gesprek van 45 minuten. 

Verder lezen

Wanneer krijg je de rekening?

De betalingen verlopen via mijn website. Na het maken van een afspraak krijg je in de bevestigingsmail een link naar de betreffende pagina. Als je daar inlogt, kun je een product aanschaffen, zoals een intake of een therapiegesprek. Op deze manier verloopt de betaling vlot en de administratie vlekkeloos. Voor vergoeding door je verzekeraar krijg je aan het eind van de maand een gespecificeerde factuur die je bij je verzekering kunt indienen.

Verder lezen

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!