Workshops

Workshops

 

Heb jij een leuke intervisie groep waarmee je de meer de diepte in wilt? Wil je voor je collega’s een leerzame en gezellige avond organiseren? Of wil je op een congres een interessante workshop aanbieden?

 

De workshops bieden een afwisselend programma met uitleg over theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen om de stof eigen te maken. Vooraf worden de deelnemers gevraagd zich voor te bereiden door een filmfragment te bekijken, iets te lezen of over casuïstiek na te denken. Met als doel een prettig klimaat te stimuleren waarin interactie en diepgang voorop staat. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers handige handouts en na afloop worden de presentaties beschikbaar gesteld.

Starten met je N=1

 

Wil je dit jaar starten met je N=1 en wil je weten waar je op moet letten? Wil je weten of de casus die je in gedachten hebt geschikt is? En wil je meer weten over welke metingen je kan afnemen? De workshop “starten met je N=1” geeft antwoord op alle vragen die je hebt over het schrijven van je N=1.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het gedragstherapeutisch proces, opfrissen van functie analyses, betekenisanalyses en de holistische theorie
  • Het zoeken en beschrijven van literatuur
  • Opstellen van het behandelplan op basis van je analyses
  • Meten = weten
  • Aandachtspunten bij het beschrijven van de behandeling
  • Kritische kijken naar je eigen handelen

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van de start van de volgende workshop? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie

 

In de workshop positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie maak je kennis met de basisprincipes van positieve psychologie en de toepassing van oplossingsgerichte gespreksvoering in de praktijk. Je zult ervaren wat het verschil is tussen probleemgericht en oplossingsgericht werken. In deze workshop ga je zelf actief aan de slag met de schaalvragen en het passie interview. Dit alles aan de hand van theoretische onderbouwing en praktische oefening. De workshop wordt gegeven in samenwerking met Marjolein Geldermans, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCT.

” Tijdens de workshop Positieve Psychologie en Oplossingsgerichte Therapie hebben we kennisgemaakt met een andere benadering en therapiestijl als psycholoog. Het was prettige en leerzame ervaring om de focus te verleggen van klachten naar krachten. Rebecca en Marjolein waren erg enthousiast en sloten goed aan bij de deelnemers. Dit betrof een groep startende psychologen uit diverse werkvelden. Het was leuk om te merken dat voor iedereen de workshop goed toepasbaar was. Daarnaast was er genoeg ruimte voor eigen inbreng en interactie, waarbij ook persoonlijke vragen werden beantwoord. Ik zou deze workshop zeker aanraden.” 

 

Dorianne, NIP sectie Startende Psychologen

Persoonlijkheidsproblematiek in de spreekkamer

 

In de workshop persoonlijkheidsproblematiek in de spreekkamer ligt de focus op werken met cliënten met een lastige interactiestijl. Vanuit de Roos van Leary wordt er gekeken naar verschillende interactiestijlen. Hoe kun je cliënten met narcistische of afhankelijke trekken benaderen om te zorgen voor een prettige samenwerkingsrelatie? Welke motiveringsstrategieën kan je daarbij toepassen? We gaan onderzoeken met de methode van Spreij welke thema’s bij jou worden getriggerd in lastige interacties en hoe je deze kan hanteren binnen de therapeutische relatie.

“De workshop die Rebecca heeft gegeven ging over uitdagende interacties in de spreekkamer van de POH-GGZ. We kregen theoretische uitleg en hebben daarnaast veel geoefend en gediscussieerd. Het was een leerzame, interactieve en gezellige avond waarin we allemaal aan het denken zijn gezet. “

 

Maaike, Kolibrie Psychotherapie

Cognitieve gedragstherapie: een overzicht

 

 

In deze workshop leer je meer over de toepassing van protocollen versus het ontwerpen van een behandeling op maat. Hoe kom je tot een behandelplan op maat? En welke strategieën kun je toepassen om je cliënt te motiveren voor gedragsverandering? Er is ruimte om je eigen casuïstiek voor te leggen, vragen te stellen over cognitieve gedragstherapie in het algemeen en de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCT in het bijzonder.

“Bedankt voor de workshop afgelopen vrijdag. Ik vond je manier van informatie overbrengen erg prettig en het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar andere cursussen en workshops.”  

 

Deelneemster Workshop CGT

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.