Welke prestaties kunnen er op de rekening staan?
Op de rekening staan zorgprestaties. Bij mij zijn 3 verschillende zorgprestaties mogelijk:
- Consult diagnostiek: bij diagnostiek onderzoek ik welke problematiek er bij je speelt;
- Consult behandeling: bij behandeling ga ik met jou in gesprek met als doel je problematiek hanteerbaar te maken;
- Intercollegiaal overleg: als ik het voor jouw behandeling noodzakelijk vindt om te overleggen met een externe collega;
Met de komst van het zorgprestatiemodel wordt de bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg overzichtelijk en transparant. De kosten van je behandeling worden bepaald door de duur van je consult, het beroep van de professional waarmee je het consult hebt en of het een diagnostiek- of behandelconsult is. Daarnaast kan het zijn dat ik het voor jouw behandeling noodzakelijk vind om te overleggen met een externe collega. Dan breng ik intercollegiaal overleg in rekening.
In de tarieven is ook de tijd meegenomen die wordt besteed aan administratie en verslaglegging buiten de sessies om. Heb je een behandelconsult van 45 minuten, dan komt daar gemiddeld 15 minuten extra tijd bij voor verslaglegging. Dit breng ik niet aanvullend nog bij jou in rekening.
Het verschil tussen een diagnostiekconsult en een behandelconsult zit in de administratieve handelingen die horen bij een intake. Bij een diagnostiekconsult worden uitgebreidere verslagen geschreven en een brief voor de huisarts. Om de kosten van al deze extra handelingen te kunnen dekken, is het tarief voor een diagnostiekconsult hoger dan dat van een behandelconsult.