Title Image

cursussen positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie

NU open voor inschrijving:

  • 1-daagse cursus positieve CGt en oplossingsgerichte therapie voor cognitief gedragstherapeuten
  • 1-daagse cursus positieve psychologie en oplossingsgericht werken voor praktijkondersteuners huisarts geestelijke gezondheidszorg (POH’s-GGZ)

Wil jij cliënten ook beter, sneller, lichter en leuker helpen?

Werk je als GGZ-professional met cognitief gedragstherapeutische technieken? Hoe zou het voor je zijn als je cliënten in no time wensen en mogelijkheden zagen. In plaats van wat ze niet willen en kunnen.

En dat alleen omdat je een cursus positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie volgde. De belangrijkste eerste stap.

Met de tools en technieken uit een van deze cursussen, maak je je werk plezieriger en effectiever. Plus je houdt meer energie over voor de dingen die ná werktijd belangrijk voor je zijn.

Herken je dit?

Je droomt van cliënten die niets liever willen dan hun probleem oplossen. Die weten dat ze dat zelf moeten doen. En dat ze daarvoor voldoende in huis hebben. Maar die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het proces ernaartoe. In kleine, haalbare stappen.

Die hulp bied je ze graag. Want de successen die zij boeken, geven jou ook energie. Daardoor kom je enthousiast thuis uit je werk. En heb je nog genoeg energie over om de uren na werktijd in te vullen zoals jij het wilt.

Lijkt deze droom ver weg? Je bent niet de enige GGZ-professional voor wie dit zo is. Maar dat hoeft voor jou niet zo te blijven. Want met een cursus positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie, help je je cliënten makkelijker om van klacht naar oplossing te komen. Daar worden zowel jij als je cliënten gelukkiger van.

Waarom zo’n cursus volgen?

Positieve psychologie is een snelgroeiende stroming. Die onderzoekt wat het leven voor mensen de moeite waard maakt. En wat er nodig is om optimaal te functioneren.

Oplossingsgerichte therapie is de praktische vertaling hiervan. De focus ligt niet op het probleem van de cliënt, maar op de vraag: wat wil hij ervoor in de plaats?

Daarmee help je je cliënten sneller. En loop je zelf minder risico op overbelasting of zelfs een burn-out. Want je stimuleert cliënten om zelf de touwtjes in handen te nemen. En om hun eigen vaardigheden, sterke kanten en ervaringen te benutten.

Bovendien maakt praten over mogelijkheden en successen de therapie lichter en leuker voor zowel therapeut als cliënt.

Vanwege het actieve, resultaatgerichte karakter, is oplossingsgerichte therapie een perfecte aanvulling op cognitieve gedragstherapie.

Waarom deze docenten?

Je krijgt de cursus over positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie van Marjolein Geldermans en mij samen. Twee ervaren GZ-psychologen, docenten en supervisoren. Die weten te inspireren, enthousiasmeren en stimuleren.

Marjolein is positief psycholoog in hart en nieren. En ik werk vol overgave als cognitief gedragstherapeut. Samen maken we ons sterk om kennis over oplossingsgerichte therapie te delen. Zodat meer GGZ-professionals er hun voordeel mee kunnen doen.

Onze lessen staan voor: positief (hoe kan het ook anders ;-)), toegankelijk, ontspannen, gezellig. En direct toepasbaar. Want je krijgt volop praktische tools mee, die je direct ervaart door te doen. En waarmee je je cliënten de volgende dag al beter, sneller, lichter en leuker helpt.

Wat leer je tijdens een cursus positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie?

Na het volgen van een van de cursussen:

  • ken je de achtergrond en inzichten van deze ‘nieuwe’, veelbelovende wetenschap en therapie;
  • en weet je hoe je de tools en gesprekstechnieken concreet toepast in jouw dagelijkse behandelpraktijk.

Hoe leer je?

De cursussen bieden een leuke afwisseling van onder andere uitleg, demonstraties en oefenen met je eigen casuïstiek. Ook ervaar je het effect van oplossingsgerichte therapie zelf. Via een positief intermezzo waarmee je straks ook je cliënten laat ‘sprankelen’.

De cursusinhoud sluit bovendien qua accenten en voorbeelden aan op jouw werkzaamheden. Want we geven de cursus op maat voor diverse doelgroepen. Zodat je naar huis gaat met concrete handvatten waarmee je jóúw dagelijkse praktijk positiever maakt.

Wanneer vinden de cursussen plaats?

Je kunt je nu inschrijven voor de volgende 1-daagse groepscursussen op maat:

Positieve CGt en oplossingsgerichte therapie voor cognitief gedragstherapeuten

De datum van deze cursus is nog niet bekend. Klik op de knop hieronder om op de hoogte te blijven van updates.

Klik hier voor informatie over leerdoelen, dagprogramma, literatuur en accreditatie van de cursus voor cognitief gedragstherapeuten.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Positieve psychologie en oplossingsgericht werken voor professionals in de POH-GGZ

De datum van deze cursus is nog niet bekend. Klik op de knop hieronder om op de hoogte te blijven van updates.

Klik hier voor informatie over leerdoelen, dagprogramma, literatuur en accreditatie van de cursus voor POH’s-GGZ.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

OP WELKE LOCATIE?

De lessen vinden plaats op een iconische locatie in Rotterdam: het Groothandelsgebouw. Deze monumentale hotspot ligt direct naast het centraal station. Zodat je geen extra reistijd hebt door overstappen op metro, bus of tram. Of gedoe met parkeren. En zodat je er ook makkelijk komt als je verder weg woont.

Het mooie uitzicht op de stad werkt bovendien inspirerend. En in je pauze haal je zo een smakelijke lunch in een van de eettentjes om de hoek.

WAT IS JE INVESTERING?

Wil jij cliënten ook beter, sneller, lichter en leuker helpen? En meer energie overhouden voor dingen die ná werktijd belangrijk voor je zijn?

Je investering voor een cursus positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie is 147 euro.

PS Er kunnen maar twaalf cursisten per cursus meedoen. Dus geef je snel op als je verzekerd wilt zijn van een plek…

EEN ANDERE DOELGROEP?

Heb je interesse in een cursus positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie voor een andere doelgroep?  Ik informeer je graag over de komende cursussen en maatwerkmogelijkheden.

Voorbeelden van wat je leert

Oplossingsgerichte therapie: hoe werkt het en wat zijn de voordelen? Je wilt je cliënten vol enthousiasme en ambitie helpen om van hun psychische klachten af te komen. Je wilt bruisen van de energie, trots zijn op elke stap die je zet en met een voldaan gevoel naar huis gaan. In het begin van je carrière als psycholoog ging energiek therapie of begeleiding geven je zo makkelijk af. En nu voelt je werk soms toch een beetje zwaar. Je wordt er af en toe zelfs moedeloos van. Tijd voor wat inspiratie uit de positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie!

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat ze daarover zeggen.

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!