over mij

Over mij

 

 

| “Iemand die meedenkt en een zetje geeft als dat nodig is”

 

Ik ben Rebecca Warner en werk al ruim twaalf jaar als psycholoog, en de laatste drie jaar ook als opleider van psychologen. Voel je je al langere tijd gespannen of minder gelukkig? Of ben je zelf psycholoog en wil je je cliënten nóg beter helpen? Dan sta ik je graag terzijde!

Ik ben opgeleid tot gezondheidszorgpsycholoog (afgekort: GZ-psycholoog). Dit is een door de overheid beschermde titel, die staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid (BIG-register, nummer 99915792925). Hiervoor volgde ik de vierjarige universitaire studie psychologie en de tweejarige opleiding tot GZ-psycholoog. Daarna specialiseerde ik me verder in de cognitieve gedragstherapie. Ik ben geregistreerd cognitief gedragstherapeut en supervisor bij de wetenschappelijke Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Ook ben ik aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

THERAPEUT IN HET CENTRUM VAN ROTTERDAM

 

 

Als psycholoog richt ik me op kortdurende hulpverlening aan volwassenen voor veelvoorkomende psychische problemen. Denk aan depressie, gevoelens van onzekerheid of minderwaardigheid, een trauma, angst of perfectionisme. De behandeling in mijn praktijk is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Hiermee leer ik je aan de hand van oefeningen om anders tegen problemen aan te kijken, er anders mee om te gaan en/of je gedrag te veranderen.  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze vorm van therapie zeer effectief is bij de meeste psychische klachten. Daarnaast maak ik gebruik van andere technieken die goed bij cognitieve gedragstherapie aansluiten, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing; een effectieve methode bij traumaverwerking), schematherapie, positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie.

 

 

| “Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen”

 

 

Iedereen heeft zo zijn eigen manieren ontwikkeld om tegen dingen aan te kijken of om met problemen om te gaan. Als de omstandigheden veranderen, werken die manieren soms niet meer. Op basis van mijn ruime ervaring en brede kennis op het gebied van verschillende (cognitieve) therapeutische technieken en methoden, kan ik je nieuwe manieren aanreiken, zodat je zelf weer verder kan.

VERGOEDING PSYCHOLOGISCHE HULP

 

 

Met een verwijzing van je huisarts, vergoeden verzekeraars mijn hulp als psycholoog in het centrum van Rotterdam. Via een rekenhulp die ik ontwikkelde, kun je nagaan voor welke vergoeding voor psychologische hulp je in aanmerking komt.

SUPERVISOR EN DOCENT

 

 

Ben je in opleiding tot GZ-psycholoog of cognitief gedragstherapeut VGCt? Dan kun je bij mij terecht voor supervisie, leertherapie en intervisie. Daarnaast geef ik als docent verschillende opleidingen en cursussen binnen de cognitieve gedragstherapie. Ik vind het een uitdaging om je als sparringpartner te helpen ingewikkelde problematiek behapbaar te maken.

 

 

| “Samen puzzelen op ingewikkelde problemen, dat is wat ik het liefste doe”

 

 

Psychologen in opleiding die met mij werkten, typeren mij als docent onder andere als volgt:

  • Ervaren vertrouwenspersoon, waarmee je je twijfels en strubbelingen op een veilige en steunende manier kunt bespreken.
  • Doortastende vragen en heldere feedback.
  • Goede inschatting van wat ik op dit moment nodig heb.
  • Goede helikopterview op diverse behandelsituaties.
  • Goed op de hoogte van veranderingen en nieuws op het gebied van psychologie.
Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.