Title Image

over mij

Over Rebecca Warner

 

 

| “Iemand die meedenkt en een zetje geeft als dat nodig is”

 

 

Iedereen ontwikkelt eigen manieren om tegen dingen aan te kijken of met werk- en privé-uitdagingen om te gaan. Maar wat als de omstandigheden veranderen en je daar niet meer mee uitkomt?

 

Dan reik ik je nieuwe manieren aan, op basis van mijn ruime ervaring en brede kennis van verschillende psychologische technieken en methoden. Zodat je weer verder kunt: of je nu cliënt of psycholoog bent. Want behalve therapie in Rotterdam centrum, geef ik ook les aan jonge psychologen om beter te worden in hun vak. Bijvoorbeeld de basiscursus cognitieve gedragstherapie en supervisie.

 

Sinds 2004 werk ik met veel plezier als psycholoog. Hiervoor volgde ik de vierjarige universitaire studie psychologie en de tweejarige opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Dit is een beschermde titel, die staat voor zorg van kwaliteit.

 

Je kunt een GZ-psycholoog vergelijken met een huisarts of tandarts: een generalist die kortdurende basis- en matig complexe zorg biedt. Heb je specialistische psychologische zorg nodig? Dan verwijs ik je door naar een specialist.

 

Zelf specialiseerde ik me in cognitieve gedragstherapie. Een effectieve en veelgebruikte manier om helpende denk- en gedragspatronen aan te leren. Nadat ik geregistreerd cognitief gedragstherapeut was, ontwikkelde ik me verder. Eerst tot supervisor: begeleider van jonge psychologen. En daarna tot actief lid van de wetenschappelijke Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCt).

 

De wetenschappelijke onderbouwing van cognitieve gedragstherapie spreekt me aan. Uit onderzoek blijkt dat deze therapievorm goed werkt om de meeste psychische problemen op te lossen of te verminderen. Zoals angsten, depressies, minderwaardigheidsgevoelens, perfectionisme en trauma’s.

 

| “Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen”

 

 

Ik verdiep me graag in mensen en houd ervan om samen moeilijke puzzels op te lossen. Met cliënten, die met zeer uiteenlopende problemen bij me komen. En met cursisten en supervisanten, die ik help om hun vaardigheden als therapeut te versterken. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen met cognitieve gedragstherapie, samen met andere bevlogen experts.

 

Daarom vind ik het mooi om mijn bedrijf in de loop van de jaren te zien groeien. Supervisanten die hun vrienden sturen, cursisten die hun collega’s tippen en cliënten die hun kennissen aanraden om hulp bij me te zoeken. Dat maakt mijn werk belonend.

 

Naast mijn werk als therapeut en opleider, kom ik graag bij de VGCt. Ik zit in de accreditatiecommissie, die cursussen in cognitieve gedragstherapie goedkeurt. Ook help ik mee om het jaarlijkse congres voor cognitief gedragstherapeutisch werkers te organiseren.

 

Door webinars te presenteren, sta ik eveneens met beide benen in het vakgebied. De afgelopen jaren begeleidde ik tien van deze online colleges voor de VGCt. Daarin komen experts aan het woord over verschillende onderwerpen. Zoals probleemanalyses, gedragsexperimenten, mindfulness en eye movement desensitization and reprocessing (EMDR). Ook maak ik met de VGCt filmpjes waarin we stapsgewijs uitleggen hoe psychologen goede probleemanalyses maken.

 

Met salsadansen, hardlopen en fietsen zet ik mijn verstand op nul. In mijn werk ben ik tenslotte veel met mijn hoofd bezig. Ook met gezond eten probeer ik goed voor mezelf te zorgen. En om de andere geneugten van mijn leven te compenseren 😉 : uit eten gaan en terrasjes pakken. Socializen vind ik belangrijk: andere mensen geven mijn leven kleur. Maar ik zit minstens zo graag op de bank met een goed boek.

 

Oog voor detail, goed voorbereid en makkelijke aansluiting: dat is wat cliënten en cursisten vaak over mij zeggen. Ik herken snel wat je op dit moment nodig hebt. Ik stel doortastende vragen en geef je heldere feedback: welke karaktertrekken, vaardigheden of voorkennis je ook hebt. Ik ben goed op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied. En ik ben een ervaren vertrouwenspersoon, waarmee je je twijfels en strubbelingen op een veilige en steunende manier kunt bespreken.

 

| “Ik help je graag om je uitdagingen behapbaar te maken”

 

 

Wil je meer over me weten? Wellicht vind je mijn bijdragen aan deze artikelen dan interessant. Of kijk eens bij de reviews van cliënten en cursisten. Heb je vragen of wil je overleggen wat ik voor je kan doen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen.

 

Gratis download: FABA CGT hulp

Je staat op het punt om de FABA CGT infographic te downloaden.

Een praktisch hulpmiddel om de analyses vlot op papier te krijgen en de faba’s makkelijker en sneller toe te passen. Je gaat ‘m vast heel handig vinden.

Nog even je naam en e-mailadres invullen en dan sturen we de link direct naar je mailbox.

Het kan zijn dat de mail van Rebecca Warner in je spambox terechtkomt. Vergeet niet daar ook even te kijken als je het niet direct kunt vinden.

Veel plezier ermee!