Title Image

N=1 begeleiding voor supervisoren (nieuw)

Je hoeft geen Aaron Beck of Albert Ellis te heten om N=1-verslagen te begeleiden

 

Ben jij supervisor voor de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën? En zou je wel cognitief gedragstherapeuten in spé willen begeleiden bij hun N=1-verslag? Maar zie je er tegenop?

 

Omdat je niet goed weet hoe het in elkaar zit: die ‘bekwaamheidsproef’ voor aankomende cgt’ers? Of omdat je bang bent dat de beoordelingscommissie ‘jouw’ verslag niet goedkeurt?

Helemaal niet nodig!

 

Een N=1-verslag begeleiden is makkelijker dan je denkt. En door het voor je uit te schuiven:

 

 • ontzeg je supervisanten de mogelijkheid om te leren van de stappen die je ze al voor bent;
 • mis je de kans om het cognitief gedragstherapeutisch proces nog beter in de vingers te krijgen;
 • laat je de mogelijkheid liggen om nog meer vertrouwen van jezelf én anderen te krijgen in je deskundigheid;
 • mis je de afwisseling en inspiratie die de begeleiding van een N=1-verslag met zich meebrengt;
 • en krijg je niet de beloning: supervisanten die blij zijn met je hulp.

Jij kunt het ook

 

Stel je daarom eens voor…

 

 • dat je precies weet welke casuïstiek geschikt is voor een N=1-verslag;
 • dat je de opbouw van een N=1-verslag tot in de puntjes beheerst;
 • dat je de N=1-richtlijnen voor supervisoren op je duimpje kent;
 • dat je door de ogen van de beoordelingscommissie kunt kijken naar het werk van cognitief gedragstherapeuten in spé;
 • dat studenten je dankbaar zijn voor je soepele begeleiding;
 • en dat vakgenoten je respecteren om je mooie resultaten.

Makkelijker dan je denkt

 

Met een workshop, online cursus of één op één supervisie wordt de begeleiding van een N=1 makkelijker dan je denkt. Omdat iedereen anders leert en andere behoeftes heeft, kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Bedenk wat voor jou belangrijk is en kies wat daarbij past.

Optie 1: Avond-workshop

 

Haal je veel motivatie uit de sociale kant van klassikaal leren en wil je snel de belangrijkste tips en tricks leren waarmee je je supervisant vlot kunt begeleiden?

 

Schrijf je dan in voor de ‘Workshop superviseren van een N=1’. De eerstvolgende is op donderdag 3 november 2022 van 18.00 – 21.00 uur.

 

De workshop is geheel up-to-date met de N=1 nieuwe stijl die begin 2020 is geïntroduceerd. We bespreken de belangrijkste veranderingen en gaan aan de slag met een voorbeeld N=1 in de nieuwe stijl.

 

In een theorieles en een intervisiebijeenkomst krijg je voldoende handvatten om deze uitdagende kans met zelfvertrouwen te pakken. Via een oplossingsgerichte aanpak, waarin centraal staat wat je wél kunt en wat realistisch is.

 

Zodat jij straks degene bent naar wie vakgenoten opkijken ;-).

 

Bovendien heb je met de workshop meteen 3 van de 10 punten binnen voor je herregistratie als supervisor VGCt. Met de aansluitende intervisiebijeenkomst ontvang je nog eens 2 extra herregistratie punten.

De workshop geef ik online via Zoom. Daarmee heb je de voordelen van leren in een groep én het gemak van niet te hoeven reizen ineen.

 

Je investering voor deze workshop is € 147. Daarbij inbegrepen zijn ook de tips & tricks van ‘special guest’ Kiki van Broekhoven (i.o. tot cognitief gedragstherapeut) naar aanleiding van haar N=1.

 

Met deze workshop maak jij meteen een vliegende start.

Wil jij ook fluitend een N=1-verslag begeleiden? Meld je hier aan.

PS Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Optie 2: Online cursus

 

Wil je in je eigen tempo, vanuit huis alle ins & outs leren van de N=1 nieuwe stijl? Zodat je straks je supervisanten soepel kunt begeleiden?

 

Kies dan voor de online cursus ‘Soepel en sterk een N=1 begeleiden’. Schrijf je in en begin direct.

 

Je krijgt filmpjes met theoretische en praktische uitleg; een inkijkje in het N=1 proces (voor en achter de schermen); een voorbeeld-casus waarmee je zelf aan de slag gaat; handige linkjes; leessuggesties; en nog veel meer. Bijvoorbeeld tips van oud-cursist Kiki van Broekhoven en adviezen van een tekstschrijver. Ook beantwoorden ik en de andere cursisten je vragen, die je al schrijvend krijgt, op het cursistenforum.

 

Je investering voor deze online cursus is € 247. Daarvoor krijg je een jaar toegang tot de online leeromgeving, waarmee je met gemak je collega’s met hun verslag begeleidt. Ook blijf je up-to-date van de laatste nieuwtjes en handige linkjes.

Schrijf je in voor de online cursus

Heb je meer informatie nodig over de online cursus? Dat kun je hier vinden.

Optie 3: Één op één supervisie

 

Vind je het prettig als iemand eens een keer meekijkt met je analyses? Heb je twijfels bij de onderzoeksopzet? Of wil je dat iemand kritisch meeleest en feedback geeft?

 

Dan is één op één online supervisie misschien wel wat voor jou. Daarin kan je al je vragen stellen, zodat je erna weer vol vertrouwen verder kunt met je supervisant. Je investering is 85 euro per supervisie uur.

Schrijf je in voor één op één supervisie

Voorbeelden van wat je leert

 

5 tips voor een perfect N=1-verslag (+ bonustip voor supervisoren). Een N=1-verslag schrijven, is iets waar veel cognitief gedragstherapeuten in spé als een berg tegenop zien. Het is dé bekwaamheidsproef waarmee je laat zien dat je het cognitief gedragstherapeutisch proces goed beheerst. Ook als supervisor wil je geen flater slaan bij de beoordelingscommissie. Hoe je dat voorkomt? Ik geef je 5 tips voor een perfect N=1-verslag.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 

Ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat ze daarover zeggen.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.