Title Image

Workshop cognitieve gedragstherapie studenten

Ontdek al tijdens je bachelor psychologie wat een cognitief gedragstherapeut doet en of dat bij je past, zonder dat je tijd en geld verliest met trial and error

 

Weet wat werken als cognitief gedragstherapeut inhoudt, zodat je als bachelor-student psychologie de juiste studiekeuzes maakt

Wat levert de ‘Introductieworkshop cognitieve gedragstherapie’ je op?

 

✔      Je weet wat werken als cognitief gedragstherapeut inhoudt.

✔      Je ontdekt of de veelgevraagde specialisatie ‘cognitieve gedragstherapie’ bij je past.

✔      Je kent de carrièrekansen van de basiscursus cognitieve gedragstherapie.

✔      Je verlies geen tijd en geld met verkeerde studie- en/of baankeuzes.  

Weet wat je kiest

 

Veel bachelor-studenten psychologie vinden het best lastig. Je hebt nog helemaal niet zo’n goed beeld van wat je allemaal kunt met psychologie, moet je al de eerste studiekeuzes maken. Welke vakken? Welke afstudeerrichting? Welke stage of bijbaan?

Heb je interesse in klinische psychologie? Na de master klinische psychologie, kun je wéér kiezen uit verschillende mogelijkheden. Een vervolgopleiding, zoals cognitief gedragstherapeut of gezondheidszorgpsycholoog. De praktijk in, bijvoorbeeld als trainer, coach, beleidsadviseur of docent. Of als onderzoeker werken…

Kies je dan voor een vervolgopleiding? Dan moet je alwéér kiezen! Welke opleiding?

En het vervelende is: een verkeerde keuze later rechtzetten, kost vaak veel tijd en geld.

En wat als je niet wordt toegelaten tot een vervolgopleiding? Want de opleidingsplaatsen voor bijvoorbeeld GZ-psycholoog zijn schaars. Je persoonlijke ontwikkeling en werkervaring spelen daarom een belangrijke rol bij de selectie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

 

Om straks zo snel mogelijk de vervolgopleiding of baan te vinden die bij je past, is het dus handig om je hier nu al op te oriënteren. Zodat je de juiste keuzes maakt tijdens je studie en met een duidelijk doel voor ogen de collegebanken verlaat.

Hoe je dat doet? Grijp kansen aan om een gevoel te krijgen bij verschillende werkvelden. Dan merk je vanzelf waar je enthousiast van wordt. Vervolgens kies je vakken, een stageplaats en/of bijbaan in de goede richting.

Tijdens de ‘Introductieworkshop cognitieve gedragstherapie’ kom je er in één avond achter wat werken als cognitief gedragstherapeut inhoudt. Is het iets voor jou? Wat heb je ervoor nodig? En wat kan specialiseren in deze meest gebruikte therapievorm voor je carrière betekenen?

Wist je bijvoorbeeld dat je met de basiscursus cognitieve gedragstherapie meer kans maakt op een GZ-opleidingsplaats? En dat je na je studie sneller aan een baan komt?

Over de workshop

 

Je krijgt de ‘Introductieworkshop cognitieve gedragstherapie’ van cognitief gedragstherapeuten zelf: van mij en/of verschillende gastdocenten.

De workshop vindt geheel online plaats. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld gaan we interactief aan de slag. Zo ervaar je zelf wat deze baan inhoudt en of dat bij je past. Je luistert naar uitleg, bekijkt demonstraties, oefent met andere studenten en/of en krijgt persoonlijke feedback.

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Besluit je na je studie de ‘Basiscursus cognitieve gedragstherapie’ bij mij te volgen? Dan krijg je 10% korting.

Wat Noëlle zegt

 

Noëlle Verweel is derdejaars bachelor-student psychologie in Rotterdam. Ze gaat de klinische kant op, werkt als bijbaan bij mij en bedacht deze workshop voor jou.

 

“Ik ben blij dat ik al een kijkje in de keuken kan nemen van de cognitieve gedragstherapie. Voor veel studenten is dit niet de standaard. Ik merk dat er onder studenten behoefte is om goed voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan, met een duidelijke visie voor ogen. Deze praktische vorm van educatie ontbreekt vaak in de opleiding, waardoor deze workshop een mooie kans is om met meer zelfvertrouwen af te studeren.”

Waarom bij mij een workshop volgen?

 

  • Ik werk al 16 jaar als cognitief gedragstherapeut en geef al 6 jaar les in cognitieve gedragstherapie. Eerst werkte ik een aantal jaar als docent voor een grote opleidingsinstelling en sinds 2016 voor mijn eigen bedrijf.
  • Al meer dan 200 psychologen volgden bij mij een cursus.
  • Ik accrediteerde opleidingen die vallen onder de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën. Ook gaf ik webinars voor leden van de VGCt en zat ik in het congresbestuur.
  • Ik word regelmatig gevraagd als expert door media, beroepsverenigingen en opleiders.
  • Voor het Nederlands Instituut van Psychologen help ik startende psychologen om hun plek te vinden op de arbeidsmarkt.

Waar en wanneer?

 

De datum voor de eerstvolgende workshop is nog niet bekend. Deze zal waarschijnlijk in het najaar plaatsvinden van 18.00 – 21.00.  Je betaalt er maar €20 voor en krijgt na inschrijving een link.

 

Wil je op de hoogte blijven van de datum? Klik dan op onderstaande button.

 

Aan deze workshop zit een maximum van 20 deelnemers. Dus wees er op tijd bij!

 

Ja, ik wil ook graag weten wat werken als cognitief gedragstherapeut inhoudt:

Laat me weten wanneer de datum bekend is!

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.