Title Image

intervisie voor cognitief gedragstherapeuten

Ik mis sparringpartners – zo los je dat op

 

 

Ben jij de enige cognitief gedragstherapeut op jouw locatie? Of werk je als zzp’er? En vind je het  jammer dat je collega’s mist om op professioneel niveau mee te sparren?

 

Je overlegt wel met een POH-GGZ, arts of systeemtherapeut. Of een oud-studiegenoot met wie je nog steeds goed contact hebt. Maar dat is toch iets anders dan van gedachten wisselen met vakgenoten.

 

Dat maakt je soms onzeker. Heb je wel de meest effectieve aanpak gekozen? Ben je niet in je eigen valkuil getrapt? Ontwikkel je je wel genoeg?

 

Herkenbaar?

Wat dacht je van intervisie?

 

Dat is een intercollegiaal overleg waarin je elkaar helpt om beter te worden in je vak. In dit geval als cognitief gedragstherapeut.

 

Je bespreekt waar je tegenaan loopt. En je helpt elkaar vooruit. In een open en veilige setting.

 

De intervisiegroep bestaat uit maximaal zes personen. Om beurten breng je je vraag of probleemstelling in.

 

Tijdens de bijeenkomst werken we je casuïstiek uit volgens de incidentmethode. Daarmee krijg je zoveel mogelijk adviezen, waaruit je naar eigen inzicht een keuze maakt.

 

Zo houd je je kennis en vaardigheden op peil. En geef je met meer vertrouwen effectievere therapie.

Intervisie iets voor jou?

 

Voorwaarde voor deelname is dat je werkt vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Dus je bent ook welkom als je nog geen gecertificeerd cognitief gedragstherapeut bent, maar bijvoorbeeld wel de basiscursus cgt volgde.

 

Een intervisiecyclus bestaat telkens uit drie bijeenkomsten. Voor het groepsproces is het belangrijk dat je bij alle drie aanwezig bent. En dat je je goed voorbereidt.

 

Je investering is € 30 euro per drie bijeenkomsten.

Waar en wanneer?

 

De eerstvolgende groep intervisie voor cgt’ers start op 7 april 2022. De andere twee bijeenkomsten vinden plaats op 12 mei 2022 en 30 juni 2022. De intervisie wordt online via Zoom gegeven. Je kunt de intervisie ook op locatie bijwonen. Dan ontmoeten we elkaar in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Dat is een iconische locatie direct naast het Centraal Station. We starten de bijeenkomsten om 19.00 uur. Tien minuten van tevoren verzamelen we bij de liften op de vierde verdieping, zodat we op tijd kunnen beginnen. En de intervisie eindigt om 20.30 uur.

Ja, ik meld me aan!

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij intervisie wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat anderen daarover zeggen.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.