intervisie voor cognitief gedragstherapeuten

Ik mis sparringpartners – zo los je dat op

 

 

Ben jij de enige cognitief gedragstherapeut op jouw locatie? Of werk je als zzp’er? En vind je het  jammer dat je collega’s mist om op professioneel niveau mee te sparren?

 

Je overlegt wel met een POH-GGZ, arts of systeemtherapeut. Of een oud-studiegenoot met wie je nog steeds goed contact hebt. Maar dat is toch iets anders dan van gedachten wisselen met vakgenoten.

 

Dat maakt je soms onzeker. Heb je wel de meest effectieve aanpak gekozen? Ben je niet in je eigen valkuil getrapt? Ontwikkel je je wel genoeg?

 

Herkenbaar?

Wat dacht je van intervisie?

 

Dat is een intercollegiaal overleg waarin je elkaar helpt om beter te worden in je vak. In dit geval als cognitief gedragstherapeut.

 

Je bespreekt waar je tegenaan loopt. En je helpt elkaar vooruit. In een open en veilige setting.

 

De intervisiegroep bestaat uit maximaal zes personen. Om beurten breng je je vraag of probleemstelling in. Dat doe je een week van tevoren.

 

Tijdens de bijeenkomst werken we je casuïstiek uit volgens de incidentmethode. Daarmee krijg je zoveel mogelijk adviezen, waaruit je naar eigen inzicht een keuze maakt.

 

Zo houd je je kennis en vaardigheden op peil. En geef je met meer vertrouwen effectievere therapie.

Intervisie iets voor jou?

 

Voorwaarde voor deelname is dat je werkt vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Dus je bent ook welkom als je nog geen gecertificeerd cognitief gedragstherapeut bent.

 

Een intervisiecyclus bestaat telkens uit drie bijeenkomsten. Voor het groepsproces is het belangrijk dat je bij alle drie aanwezig bent. En dat je je goed voorbereidt.

 

Je investering is € 30 euro per drie bijeenkomsten. Daarmee sparen we voor interessante gastsprekers.

Waar en wanneer?

 

De eerstvolgende intervisiegroep start in september 2019. Op de donderdagavonden 12 september, 10 oktober en 14 november komen we bij elkaar in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Dat is een iconische locatie direct naast het Centraal Station. We starten de bijeenkomsten om 19.00 uur. Tien minuten van tevoren verzamelen we bij de liften op de vierde verdieping, zodat we op tijd kunnen beginnen. En de intervisie eindigt om 20.30 uur.

Ja, ik wil ook graag sparren in september

PS Kun je er niet bij zijn in september? Schrijf je dan alvast in voor de intervisiegroep die start in februari 2019. Op de donderdagavonden 13 februari, 12 maart en 16 april komen we bij elkaar.

Ja, ik kom sparren in februari

“We nemen de ruimte om met elkaar ingewikkelde casuïstiek te bespreken waarmee we worstelen. Zodat we meer inzicht krijgen in waar we nu precies tegenaan lopen en hoe we ons verder kunnen ontwikkelen.”

 

 

[Sela, Colette en Rebecca]

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld? Zo af en toe, wanneer het er toe doet?

En… ontvang gelijk de laatste nieuwtjes over de veranderingen in het opleidingstraject bij de VGCt en een documentaire tip die je niet wil missen!