Title Image

cursus ‘Passé met (al) je perfectionisme’

Kleine waarschuwing…
het volgen van deze cursus zorgt ervoor dat je meer gaat genieten van je werk en je leven (en je cliënten ook)

 

Ben jij als cognitief gedragstherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker nooit tevreden met een zesje?

 

Wil je cliënten koste wat het kost helpen? Werk je regelmatig langer door? Probeer je jezelf voortdurend te verbeteren? Kortom: geef je niet op, schik je in en ploeter je door?

 

Gefeliciteerd! Dan ben je een gewilde hulpverlener.

 

En lastig… Want dan voel je je vaak bekaf en leeggezogen. En dat maakt je kwetsbaar voor een burn-out en depressie.

 

Dat weet jij natuurlijk ook wel, als psychologie-deskundige. Maar practice what you preach is helaas niet vanzelfsprekend… En voor stress onder hulpverleners is in de opleidingen weinig aandacht. Net als voor de specifieke aanpak van perfectionisme. Terwijl overmatige stress en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel veel voorkomen onder ggz-professionals.

 

Dus hoe zorg je ervoor dat je je eigen batterij niet leegtrekt, in je gedrevenheid om je werk meer dan goed te doen?

Weg met je perfectionisme?

 

Je perfectionisme vaarwel zeggen? Dat hoeft nu ook weer niet. Want het is op zich een goede eigenschap. Op welk terrein je ook kijkt: de echte uitblinkers zijn vrijwel zonder uitzondering perfectionisten.

 

Bovendien houdt ‘de lat hoog leggen’ je angst voor afwijzing onder de duim. Dat leerde je vaak al van jongs af aan.

 

Daarom willen veel perfectionisten hun normen helemaal niet naar beneden bijstellen.

 

Maar als je vaak het gevoel hebt te falen, veel piekert en steeds het idee hebt dat je niet genoeg presteert, dan maakt je stress-systeem overuren. En dat is ongezond.

 

Het gaat er dus om dat je je perfectionisme in goede banen leidt. Dat je keuzes maakt wanneer je voor een tien gaat. En dat je de scherpe randjes van je perfectionisme afhaalt. Zodat je nog lang met plezier kunt doorwerken.

Daarover gaat deze cursus

 

Tijdens de 2-daagse cursus ‘Passé met (al) je perfectionisme’ krijg je praktische tools om te relativeren. Om met meer ontspanning te werken. En om je streven naar perfectie bij te stellen. Zodat het weer voor je werkt.

 

De cursus bestaat uit een combinatie van:

1)    uitleg over de laatste wetenschappelijke inzichten rond perfectionisme;

2)    gereedschap voor de aanpak ervan;

3)    en praktische, luchtige oefeningen (die haaks staan op perfectionisme).

 

Daarmee ga je je energieker voelen en krijg je meer ruimte om te genieten van je werk en je leven.

 

En het mooie is: met de gereedschapskist die je meeneemt naar huis, help je ook je cliënten. Dus de cursus is twee voor de prijs van een.

 

Welke literatuur gebruik je hiervoor?

Toegegeven…

 

 

Eerlijk is eerlijk: de cursus kost wel tijd, en daar heb je als perfectionist altijd te weinig van. Ook is het spannend om toe te geven dat je niet perfect bent. En wat denken anderen ervan als je deze cursus volgt? Is hij bovendien wel de perfecte oplossing voor je perfectionisme-probleem?

 

Ons antwoord? Zeker niet. Maar de cursus maakt je wel minder vatbaar voor een burn-out, depressie en afwijzing. Want juist de moed om niet (in alles) perfect te willen zijn, is nodig voor meer ontspanning, plezier, creativiteit en liefde.

 

Ook je cliënten zullen blij zijn als ze dat kunnen bereiken…

De docenten

 

Je krijgt de cursus over perfectionisme van Marjolein Geldermans en mij samen. Twee ervaren GZ-psychologen, docenten en supervisoren. Die weten te inspireren, enthousiasmeren en stimuleren. En die ook zo hun imperfecties hebben…

 

Marjolein is een (soms iets te) relaxte positief psycholoog in hart en nieren. En ik werk (met regelmatig teveel, maar steeds gerichtere) overgave als cognitief gedragstherapeut. Samen maken we ons sterk om kennis over perfectionisme te delen. Zodat meer GGZ-professionals er hun voordeel mee kunnen doen.

 

Onze lessen staan voor: positief, toegankelijk, ontspannen. En direct toepasbaar. Want je krijgt volop praktische tools mee, die je direct ervaart door te doen. En waarmee je jezelf en je cliënten de volgende dag al meer laat relaxen.

Wanneer en waar vindt de cursus plaats?

 

De nieuwe datum voor de 2-daagse cursus ‘Passé met (al) je perfectionisme’ voor cognitief gedragstherapeuten en gedragstherapeutisch werkers is nog niet gepland. Wil je graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Dan krijg je een seintje zodra de nieuwe datum bekend is.

 

Je volgt de cursus op een iconische locatie in Rotterdam: het Groothandelsgebouw. Deze monumentale hotspot ligt direct naast het centraal station. Zodat je geen extra reistijd hebt door overstappen op metro, bus of tram. Of gedoe met parkeren. En zodat je er ook makkelijk komt als je verder weg woont.

 

Het mooie uitzicht op de stad werkt bovendien inspirerend. En in je pauze haal je zo een smakelijke lunch in een van de eettentjes om de hoek.

Je investering

 

Wil jij jezelf als ggz-professional ook behoeden voor een burn-out of depressie? Vriendelijker worden voor jezelf? En meer ruimte krijgen om te genieten van je werk, je andere bezigheden en de mensen om je heen?

 

Je investering voor deze cursus is 294 euro.

Heb jij de moed om niet (in alles) perfect te willen zijn? Meld je dan aan.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 

Vind je het lastig om een keuze te maken bij wie jij een opleiding wilt volgen? Of ben je benieuwd naar hoe anderen bij mij een traject hebben ervaren? Lees hier wat anderen daarover zeggen.

Voer voor psychologen

Wil je tips over relevante zaken uit ons werkveld ontvangen? Zo af en toe, wanneer het er toe doet? Zoals de laatste nieuwtjes over veranderingen in het VGCt-opleidingstraject? Of een documentairetip die je niet wilt missen? Vul dan je e-mailadres in en krijg een seintje bij ieder nieuw bericht.